Afbeelding

Nog meer moois tijdens nog meer Delft op Zondag-miniconcerten

Algemeen

Editie: Week 51, Jaargang 22 |

Charles van Harling heeft voor 2015 weer heel veel moois in petto… (foto: Foto-DP)

DELFT – De Delft op Zondag-miniconcerten worden steeds meer een begrip in het Delftse. De gratis toegankelijke concerten in het Hampshire Hotel Delft Centre blijken voor veel mensen een leuke invulling voor de eerste zondagmiddag van de maand.


De organisatie gaat daarom ook in 2015 onverstoord verder met het boeken van bands en artiesten die in het Delftse muziekhotel laten zien en horen wat ze in huis hebben. Nieuw is dat komend jaar voortaan twee acts per middag optreden, om 15.00 uur en om 17.00 uur. Charles van Harling, de man achter de miniconcerten, ervoer afgelopen jaar dat dit concept prima werkt. “Als de eerste act klaar is kan het publiek een praatje maken met die artiesten, terwijl de tweede zich voorbereidt op een spetterend optreden”, zegt Van Harling. Hij is alweer druk met de voorbereidingen voor alle concerten die komen gaan. En, kan hij alvast verklappen: “We gaan bezoekers weer verrassen met verschillende muziekstromingen. We willen daarnaast doorgewinterde artiesten als Polle Eduard laten optreden met beginnende talenten zoals Bad Crap. Zulke combinaties leveren waanzinnige optredens op. Verder is de pilot met miniconcerten voor kinderen komend jaar van de baan.”

Succes
Ook bij het Hampshire Hotel Delft Centre is men blij met de maandelijkse concerten. “Voor zowel de artiesten, de organisatie als voor ons is het een succes geworden”, zegt Rogier Camijn namens het Delftse muziekhotel. “Ik merk dat de Delft op Zondag-miniconcerten voor veel Delftenaren een toevoeging zijn aan hun vrijetijdsbesteding op de zondagmiddag. Het is weer eens wat anders.” Rogier Camijn ziet regelmatig dezelfde muziekliefhebbers op de optredens afkomen. “Sommigen komen puur voor de muziek, anderen eten na afloop nog een hapje in ons Restaurant Swing. Ook onze high tea’s zijn tijdens de miniconcerten populair, terwijl anderen weer na een concert aan de borrel gaan.” De mogelijkheden zijn eindeloos. Rogier Camijn vindt de nieuwe opzet, met twee concerten op één middag, een goed idee. “Vervolgens schuif je hier lekker aan in Restaurant Swing. De meeste artiesten blijven ook bij ons eten. Je krijgt hier dan een soort ‘dining with the stars’.” Het Hampshire Hotel Delft Centre is gelukkig met de extra bezoekers - waarvan het aantal soms opliep tot 150 man - èn de muziek op zondagmiddag. “Wie de familie Camijn kent, weet dat muziek in ons DNA zit.” Het hotel hoopt dus dat de Delft op Zondag-miniconcerten voorlopig blijven bestaan. “We zijn erg blij dat RODI voor zoveel publiciteit zorgt en dat Charles zijn contacten en formule gebruikt om zich hier te profileren. We gaan kijken wat 2015 en 2016 gaan brengen.”

Uniek
Dennis Wiegman, media-adviseur bij RODI Media zh, noemt de Delft op Zondag-miniconcert ‘uniek’. “Iedereen kan gratis naar binnen, aanstormende talenten zien en een handtekening vragen. Het is voor publiek heel laagdrempelig en voor de artiesten is het heel makkelijk om er in contact te komen met hun publiek. Ik vind het super hoe Charles dit organiseert.” Dennis Wiegman vindt het mooi hoe Van Harling, het hotel en RODI Media zh samenwerken. “Wij zorgen voor de publiciteit, Charles voor de artiesten en het hotel voor de locatie. Eén en één is drie. Wij van RODI Media werken en leven in Delft en vinden het leuk om Delftse initiatieven zoals deze concerten, waarvan mensen gratis kunnen genieten, te ondersteunen. Hartstikke mooi om daar als krant je naam aan te koppelen.”


Extra goed beginnen
De volgende editie van de Delft op Zondag-miniconcerten, de New Years-edition, is zondag 4 januari. Om het nieuwe jaar extra goed te laten beginnen, komen dan maar liefst drie acts naar het Hampshire Hotel. De dag begint om 13.00 uur met singer-songwriter Astrid Tan, die in 2013 de kwartfinale van X-Factor bereikte met haar eigen liedjes. Om 15.00 uur komen J’Chanel en Giomaro, twee broers die afgelopen jaar op de derde plek eindigde bij de talentenjacht Holland’s Got Talent. Het muziekgenre omvat soul, R&B en pop. De dag wordt om 17.00 uur afgesloten met een concert van Willem Bodhi. Hij maakte een album met Barry Hay van de Golden Earring. Zijn doel is dat mensen even alles vergeten en genieten van muziek. Zo’n mooi streven kan de organisatie van de Delft op Zondag-miniconcerten zich helemaal in vinden…

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12