Afbeelding

Bijzondere combinatie tijdens volgende editie van Delft op Zondag-miniconcert

cultuur

Editie: Week 17, Jaargang 23 |

Charles van Harling verkeert in goed gezelschap. Hij hoopt dat muziekliefhebbers uit Delft en de regio volgende week zondag weer komen genieten van de Delft op Zondag-miniconcerten.

DELFT – In het Hampshire Hotel Delft Centre is volgende week zondag weer een bijzondere editie van de Delft op Zondag-miniconcerten. Good old Polle Eduard treedt dan op met de jonge honden van Batcrab, en daar blijft het niet bij.

“Batcrab is een groep jonge muzikanten met een geweldige zangeres”, weet organisator Charles van Harling te vertellen. “Ze spelen covers, maar ook eigen materiaal.” Polle Eduard behoeft minder introductie, maar Van Harling doet het toch. “Hij heeft zijn sporen in de muziekwereld wel verdiend”, zegt hij. “Hij staat ook altijd open voor nieuwe uitdagingen. Zoals het reünieoptreden met Tee-Set, in 2014. Zondag 2 mei zullen Batcrab en Polle Eduard eigen nummers spelen, daarnaast spelen ze twee of drie nummers samen. Onder meer de grote hits en zijn doorbraak ‘ik wil jou’ uit 1979. Ze hebben nooit eerder samengespeeld. Het wordt een leuke uitdaging om de nieuwe generatie met de helden van toen te combineren. Ze zeggen weleens: op een oude fiets moet je leren fietsen. Nu maken we er een tandem van, met jonge muzikanten en met Polle achter het stuur. Ik hoop dat we in de toekomst vaker zulke combinaties kunnen maken.”

Promotiepodium
De Delft op Zondag-miniconcerten zijn al lange tijd een promotiepodium door beginnende en doorgewinterde artiesten. Een plek ook waar ze nieuw ideeën kunnen uitproberen om te kijken hoe het aanslaat bij publiek. Met Polle Eduard en Batcrab geeft het bovendien mogelijkheden voor artiesten om elkaar muzikaal te vinden, zo blijkt. Zo ziet Van Harling het graag. “Alle artiesten die nieuwe ideeën hebben kunnen zich melden. We houden de programmering graag heel divers.”

Het optreden van Polle Eduard en Batcrab wordt een aanrader voor jong en oud(er) publiek, weet Van Harling zeker. “Je kunt daarom met de hele familie komen genieten van de miniconcerten. Ik probeer de programmering overigens altijd voor iedereen heel toegankelijk te houden. Daarnaast streef ik er naar om muzikanten van buiten de regio in Delft uit te nodigen. Dit jaar zullen bijvoorbeeld ook nog finalisten van de Grote Prijs van Nederland en auditanten van The Voice of Holland tijdens de miniconcerten optreden.”

Zondag 3 mei komen meerdere muzikanten in het Delftse muziekhotel laten horen wat ze in huis hebben. Dat begint al om 13.00 uur met een optreden van de jonge poprockband Tinseltown, met de getalenteerde Danique van der Vlugt. Batcrab en Polle Eduard treden vanaf 15.00 uur op. Om 17.00 uur wordt rustig afgesloten met Nils Krake, een zanger met een zeer opvallend stemgeluid. “Het wordt dus weer een muzikale middag met veel verassingen”, besluit Van Harling. De toegang is zoals altijd helemaal gratis.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12