Afbeelding

Wijnhaven en Konings Huys in Terras Top 100, Kobus Kuch weer in de top 10

Algemeen

Editie: Week 28, Jaargang 22 |

Het terras van Het Konings Huys op de Markt, hier tijdens de interland tegen Australië, wordt door Misset geroemd vanwege service en vriendelijkheid en kan op een 79ste plek in de Terras Top 100 rekenen.

Misset maakte  afgelopen maandag de nieuwe Terrassen Top 100 bekend. Dit jaar staan drie Delftse zaken in de lijst der lijsten: Kobus Kuch op plek 10, het Konings Huys op 79 en De Wijnhaven op 84.

Kobus Kuch eindigde vorig jaar nog op de derde plek. “Dat was wel heel hoog, dus we wisten dat we dit jaar waarschijnlijk lager zouden eindigen”, reageert Jos de Groot. “Maar het is natuurlijk helemaal super dat we nog steeds in de top 10 staan. Daar zijn we hartstikke blij mee. We hebben dit jaar met Café Swieber een nieuwe zaak geopend en moesten het personeel hierdoor wat verdelen. We waren even bang dat dit ten koste zou gaan van de kwaliteit, maar dat was gelukkig niet het geval.” De jury roemt Kobus om de ‘de beste appeltaart in de wijde omtrek’ en dat het personeel aandacht voor iedereen heeft. ‘Kobus blijft een topper’, aldus Misset. Jos de Groot kan zich er wel in vinden. En wat je er verder als bedrijf aan hebt? “Het levert naamsbekendheid op. We zijn in Delft als hoogste geëindigd, wellicht dat mensen van buiten de stad dan denken: Laten we daar eens gaan kijken. Maar zo’n hoge notering is vooral heel leuk voor jezelf, een bevestiging dat we goed bezig zijn. Het is verder goed voor Delft dat er meerdere Delftse zaken in staan.”


Eerste keer
Zoals Café Restaurant De Wijnhaven. Ook hier zijn de medewerkers dolblij met de vermelding in de lijst, laat Marije Quak weten. De Wijnhaven schreef zich dit jaar voor de eerste keer in om mee te doen met de Terras Top 100 - net als honderden anderen bedrijven - en staat meteen in de Top 100. Dat had Marije Quak niet verwacht. “Ze hebben een heel leuk stukje over ons geschreven. Over het personeel dat heel vrolijk is en lekker babbelt met de gasten. Leuk om zo beschreven te worden”, vindt ze. Aan de vermelding in de Top 100 heb je volgens haar verder niet zo veel. “Het is heel leuk voor je team en collega’s. Verder hebben we het op onze Facebook en Twitter geplaatst en het tijdschrift van Misset hebben we trots op onze leestafel gelegd.”

Uitdaging
Bij Het Konings Huys op de Markt sprongen ze vanwege de 79ste plek op de lijst geen gat in de lucht, merken we aan de reactie van eigenaar Dirk Wijtman. “Het biedt weer een uitdaging. Natuurlijk zijn we blij dat we erin staan en een 79ste plek is niet slecht, maar ‘niet slecht’ is geen goed uitgangspunt”, reageert Wijtman. Volgend jaar wil hij bij de beste veertig staan. En dat moet kunnen. “Want in het stukje staat dat het jammer was dat ons terras afgebroken moest worden. Ze waren er dus op woensdag.” Als de terrassen dan vanwege de weekmarkt moeten worden afgebroken, is dat altijd een  stressmomentje, weet Wijtman. “Verder schreven ze dat we goede service en vriendelijke bediening hebben.” Wijtman vindt het mooi dat drie Delftse zaken in de lijst staan. “Dan doen we het als Delftse horeca toch best redelijk.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12