Daan Sybrandy (links) en Edo Regtop (rechts) waren onlangs bij Humberto Tan om over hun unieke producten te praten.
Daan Sybrandy (links) en Edo Regtop (rechts) waren onlangs bij Humberto Tan om over hun unieke producten te praten.

Iedereen kan voortaan met unieke Delftse ski's en snowboards de bergen af

Algemeen

DELFT – Daan Sybrandy (28) en Edo Regtop (23) stonden als 3-jarige jochies al op de 'lange latten'. Tegenwoordig ontwerpen en produceren ze met hun bedrijf Dutch Winter hun eigen ski's en snowboards.

Hun producten hebben een unieke uitstraling. Zo hebben ze Delfts blauwe ski's en boerenbont snowboards gemaakt. Onlangs zaten ze bij Humberto Tan aan tafel om op het Ondernemersplein te vertellen over hun bijzondere producten. "Dat was superleuk", vertelt Daan Sybrandy. "Het was natuurlijk mooie reclame voor ons bedrijf." De twee strooiden met visitekaartjes, ontvingen er ongeveer even veel en kregen via hun website na de uitzending weer nieuwe bestellingen binnen.

Gek idee
De twee Delftenaren hebben jarenlange ervaring op het gebied van wintersport. Als recreant, maar beiden hebben ook jarenlang in deze branche gewerkt. Tot ze op een vrijdagmiddag opeens een gek idee hadden: het ontwerpen en produceren van hun eigen ski's en snowboards. "Meestal doe je vervolgens niets met zulke ideeën, maar een dag later waren we nog steeds heel enthousiast en zijn we ermee aan de slag gegaan."
Het was geen sinecure om van een idee tot een product te komen. "Er komt heel veel techniek bij kijken", weet Sybrandy. Motivatie bracht de twee steeds weer enkele stappen verder. "We vinden namelijk dat Nederlanders goed materiaal verdienen op wintersport. Daarom hebben we ski's gemaakt die geschikt zijn voor de hele berg. Ze zijn te gebruiken op de piste, in de poedersneeuw, maar je kunt er ook mee van een schansje." Dikwijls huren Nederlanders echter hun materiaal op de plek waar ze op vakantie zijn. Daan Sybrandy is weinig lovend over de ski's en snowboards die hier tegen niet bepaald kinderachtige prijzen worden verhuurd. "Vaak ben je al gauw 100 tot 150 euro per week kwijt. Ons eerste model ski, The Delft, is verkrijgbaar voor 650 euro, inclusief bindingen. Dat heb je er met vier weken wintersport dus al uit."
De twee zijn dagelijks druk met hun bedrijf Dutch Winter, dat ook met de dag groeit. Als het aan Daan Sybrandy ligt, houdt die groei voorlopig niet op. "Ik zou het allereerst leuk vinden als het de komende vijf jaar lukt om iedereen in Nederland ervan bewust te maken dat het goed is om eens niet je ski's of snowboards te huren, maar een keer iets goeds en unieks te kopen. Ze zullen merken dat er een groot verschil zit tussen mooie, goede producten en massaproducten", vertelt hij over zijn ambities. "Daarna zou ik graag ooit nog eens een wintersportcentrum in de Alpen opzetten, dat helemaal Nederlands wordt ingericht, onder Nederlandse sferen en waar je Nederlands eten kunt krijgen. En waar je natuurlijk allemaal lekker de piste op kunt." Meer weten? Kijk dan op www.dutchwinter.com.