Logo delftopzondag.nl

Hemd van het Lijf: Hanna Kriens en Saryne Buis

  vaste rubrieken

Editie: Week 16, Jaargang 22 |

Hanna Kriens (links) en Saryne Buis (beide 29) ontwierpen rood-wit-blauwe jurkjes, waarin vrouwen tijdens Koningsdag en de komende sportzomer de show kunnen stelen.

Door: Alphons de Wit jr

1. Waarom wilden jullie hier worden gefotografeerd?
“Omdat hier onze jurkjes heel mooi uitkomen. Anders zou het bij het Stanislascollege aan het Westplantsoen zijn. We kennen elkaar doordat we vanaf het tweede jaar bij elkaar in de klas kwamen en we hebben hier een heel mooie tijd gehad. We zijn hier vriendinnen voor het leven geworden.”

2. Hoe zijn jullie op het idee gekomen om jurkjes te ontwerpen?
“We werken allebei op de HR-afdeling van een groot bedrijf en toen Hanna naar China werd uitgezonden, kwam Saryne haar met nog twee vriendinnen opzoeken. Dat was rond Kroningsdag en we besloten de kroning op een black-tie borrel bij de ambassade te volgen. Voor de gelegenheid lieten we door een lokale kleermaker een rood-wit-blauw jurkje ontwerpen. Daar werd zo goed op gereageerd dat we ermee verder zijn gegaan.”

3. Is dat niet heel anders dan jullie op werkgebied gewend zijn?
“Inderdaad, maar dat wilden we juist. We hebben allebei een goede, leuke baan bij een mooi bedrijf. Dat betekent wel dat alles heel groot is en je hebt er niet iets voor jezelf. We hadden het er vaker over gehad dat we ook weleens wat voor onszelf wilden en toen ik de dag na de kroning onder de douche vandaan kwam wist ik het: we kunnen iets met deze jurkjes doen.”

4. Hoe is het vanaf daar verder gegaan?”
“Vooraf hebben we twee doelen gesteld: we wilden vooral leren ondernemen en vóór aanvang van het WK drieduizend jurkjes verkocht hebben. Vervolgens hebben we een facebookpagina opgezet, waarop we nu zeventienhonderd ‘likes’ hebben. Op die pagina hebben we potentiële klanten gevraagd wat zij mooi vonden. Uiteindelijk  zijn we tot drie modellen gekomen. Deze zijn op www.vlaggenjurkje.nl te bekijken en te bestellen.”

5. Hebben jullie altijd iets met mode gehad?
“We hebben er eigenlijk helemaal geen verstand van en hebben zelf ook nauwelijks jurkjes in de kast hangen. Onze motivatie was vooral om jurkjes te ontwerpen waarin we zelf wilden lopen en die iets Hollands uitstraalden. Daarom hebben we voor iets dat kwalitatief echt goed en stijlvol is gekozen. Het begon als een grap, maar het is inmiddels heel serieus geworden.”

6. Zijn jullie dan grote fans van het Koningshuis?
“Voor ons werd vooral in het buitenland duidelijk dat oranje verbindt. We stonden daar in China met een paar honderd man op televisie de kroning te volgen. Je ziet eigenlijk overal in het buitenland wel dat Nederlanders elkaar altijd opzoeken. In het buitenland wordt die band nog duidelijker.”

7. Als wij burgemeester van Delft zouden zijn, dan...
“... zouden we er in ieder geval voor zorgen dat er een echte dansgelegenheid in Delft komt. Er zijn heel veel hartstikke leuke kroegjes, maar nauwelijks feestcafés waar je ook echt kunt dansen. Dat missen we wel een beetje in de stad.”

8. Is jullie nieuwe bedrijf een beetje te combineren met jullie werk?
“Het is te combineren, maar het kost wel heel veel tijd. Dat komt vooral ook doordat we alles zelf willen doen. Van het ontwerpen van de jurkjes tot het maken van de websites en van het uitzoeken van de stoffen tot het verzenden van de jurkjes. Dit zorgt ervoor dat er heel veel tijd in gaat zitten naast onze banen. We hebben weleens voor de grap gezegd dat een ander twee keer in de week sport en wij in plaats daarvan met ons bedrijf bezig zijn. Inmiddels zijn we wel heel fanatieke ‘sporters’.”

9. Wat is het leukste dat jullie de afgelopen maanden hebben meegemaakt?
“Dat zijn vooral de mensen die we ontmoet hebben. Het proces is vooral zo leuk doordat we de potentiële dragers van de jurkjes er vanaf het begin bij hebben betrokken. Daarnaast zijn we ook voor de promotie zoveel leuke mensen tegengekomen. We gaan na afloop misschien wel een boek schrijven over wat we hebben meegemaakt.”

10. Hoe loopt het met de verkoop van de jurkjes?
“Dat gaat hartstikke goed. We hebben er nu al heel wat verkocht en we gaan ervan uit dat de piek nog moet komen. Verder zijn de reacties erg lovend en zijn kopers verrast door de hoogwaardige kwaliteit. We hopen drieduizend jurkjes te verkopen. Op die manier wordt het een soort van collectors item. Mensen kunnen de jurkjes op www.vlaggenjurkje.nl bestellen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten