Afbeelding

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Editie: Week 28, Jaargang 23 |

Leo Quack had het tijdens Feemuz weer erg naar zijn zin. Meer foto’s van dit evenement zijn te vinden op www.delftopzondag.nl/fotoalbum.

Om te beginnen vind ik het grappig om te zien dat iedereen moord en brand schreeuwt over zwarte piet, maar dat dezelfde mensen met vijfendertig graden in de zon gaan zitten om maar zo bruin mogelijk te worden. Hoe paradoxaal is dat?

Wat is het toch goed om te zien dat veel Delftenaren Inloophuis Debora zo’n warm hart toedragen. Een paar weken geleden was er weer een sponsorbijeenkomst en dan zie je hoeveel mensen willen helpen met het goede werk dat het inloophuis doet. In dezelfde week was er de Volvo Ocean Race, waar ik op uitnodiging van de krant Delft op Zondag, met de hoffotograaf naartoe ben geweest. Heel indrukwekkend als je die boten en het spektakel eromheen ziet. Op de terugweg gingen we nog even langs Schippop. Prachtig wat een festival ze daar neerzetten zonder dat er ook maar een bewaker bij komt kijken.

Ook de jaarlijkse haringparty bij Wijnbar Ron was weer een belevenis; net als de Mooi Weer Spelen. Jammer alleen dat het zo kleinschalig was.

Dan was er vervolgens nog een bijeenkomst in het Prinsenhof over Jan van Schoonhoven, waarvoor ik door Pieter Overgaag werd uitgenodigd. Zijn vader was er ook en het is goed te zien hoe kras ‘Rooie Willem’  nog is. Heel apart trouwens dat Van Schoonhoven met zijn papier machee- en schilderwerk wereldberoemd is, maar dat weinig Delftenaren hem echt kennen. Dat terwijl hij toch een Delftenaar was. Het was een leerzame avond met heerlijke hapjes van Yuri Verbeek.

Vorig weekend was het ook feest. Het begon met weer een geslaagde editie van Feemuz in Lijm & Cultuur. Op zaterdag gingen we naar Pijnacker, waar het even leek of Joe Cocker weer was opgestaan en op zondag hebben we ons staan vergapen aan oude Amerikaanse auto’s en motoren op de parkeerplaats aan de Bras, was er weer een mooi Delft op Zondag miniconcert in het Hampshire Hotel en vierde De Wijnhaven zijn vijfendertigste verjaardag. Er werd flink uitgepakt met een oude DAS-band, Doggybag en Wouter Kiers. Het was gezellig tot in de vroege uurtjes.

Dan helaas nog een kritische noot: Delft verkeert in financieel zwaar weer. Het is jammer om te zien dat zaken waar geld aan verdiend wordt, zoals bussen met toeristen, de antiekmarkt en de grote markt op zoveel weerstand stuiten. Door al dat geklaag wordt het er allemaal niet beter op. Als we nu met zijn allen wat toegeeflijker worden, blijft Delft bij toeristen zo populair als het nu is.

Ten slotte kijk ik uit naar het Mosselseizoen dat komende week begint. Daar wordt achter het stadhuis uitgebreid bij stilgestaan.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12