Afbeelding

Bij nacht en ontij

Algemeen

Editie: Week 6, Jaargang 23 |

Om maar even met de deur in huis te vallen wil ik iets zeggen dat me dwarszit. Pas was er voorafgaand aan Feemuz weer een Boerenkool met Bubbels-bijeenkomst. Het stoorde me enorm dat de genodigden aldaar tijdens de presentatie van Joop Roodenburg niet het fatsoen konden opbrengen om hun m..l te houden.

Joop is een oer-Delftenaar en heeft met zijn broer Henk het bedrijf Huisman, dat een begrip is in de offshore-industrie op de kaart gezet. Verder komt zo ongeveer elke achtbaan ter wereld uit hun koker. Een man waarvan we als Delftse ondernemers kunnen leren, zou je zeggen. Helaas dacht een groep mensen daar anders over. Jammer!


Maar er is natuurlijk niet alleen negativiteit. Zo ben ik pas uitgenodigd door Stichting Op-Nieuw. Hier doet een groep vrijwilligers er alles aan om rugzakjongeren op te vangen en op het rechte pad te houden. Mooi om te zien. In negentig procent van de gevallen lukt het ze nog ook. Kan je nagaan wat ze zouden bereiken als de gemeente Delft ook een steentje zou bijdragen.


Verder was Feemuz weer een groot succes. Het Prinsenhof is natuurlijk een prachtige locatie en de organisatie door de Burgemeesters was ook weer goed. Iedereen ging met een goed gevoel naar huis. Qua organisatie is Cirque du Théâtre, op 13 februari in Theater de Veste weer zeer aan te raden.


De week erna zijn we met de vaste klanten van de Oude Jan naar de jeneverstokerij van Van Kleeff in Den Haag geweest. We kregen er een rondleiding door een vrouw die niet alleen een mooi verhaal had, maar die ook adrem genoeg was om de vaste klanten van de Oude Jan stil te krijgen. Misschien een idee voor de volgende Boerenkool met Bubbels?

’s Avonds ben ik met hoffotograaf Koos Bommelé naar de opwarmavond geweest en daar bleek dat carnaval leeft, ook onder de jeugd. Na navraag bleek dat de fraai uitgedoste bezoekers het leuk vonden, maar dat het niet te vaak moet gebeuren. Twee of drie mooie avonden was voor hen genoeg. Misschien is dat iets voor de organisatie om over na te denken.

Dan was er maandag de horecaquiz in De Tobbe die ik helaas heb moeten missen, maar ik hoorde er goede verhalen over. Voor horecaondernemers is het zeker eens de moeite om mee te doen.

Verder hebben we dinsdag de laatste spinningdag gehad en bleek dat we uiteindelijk een eindbedrag van 13000 euro hebben binnengebracht voor Inloophuis Debora.

Ten slotte zijn achter de schermen de voorbereidingen voor het Bluesfestival in volle gang. We hebben een recordaantal van vijfenvijftig acts in tweeëndertig horecagelegenheden. Verder is de film op 15 februari in Filmhuis Lumen, waarbij de Delftse journalist, maar vooral bluesaccordeonist Henk de Kat uitleg bij geeft, nu al uitverkocht.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12