POLITIEK in 't kort

Algemeen

Editie: Week 24, Jaargang 23 |

Raadsonderzoek is begonnen
DELFT - Het raadsonderzoek naar financiële problemen bij grote projecten binnen de Gemeente Delft is nu echt begonnen. In de startbijeenkomst heeft de begeleidingscommissie afgelopen maandag afspraken gemaakt met de onderzoekers van Policy Research Corporation. Het bureau gaat nu beginnen met het  feitenonderzoek en zal vervolgens betrokkenen interviewen. Eind 2015 moet het onderzoek zijn afgerond.

Salaris directeur Werkse! wordt bijgesteld
DELFT – In Delft ontstond onlangs ophef over de hoge salarissen van twee topfunctionarissen: Isidoor Hermans van Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone (OBS) Delft en Werkse!-directeur Hans van der Sandt. Beide mannen verdienen jaarlijks meer dan een minister, tot groot ongenoegen van onder meer de fractie van Onafhankelijk Delft, die de zaak aan het rollen bracht. Vanwege de financiële malaise waarin Delft verkeert zijn zulke hoge salarissen uit den boze, vindt OD. Zowel OBS als Werkse! zijn namelijk onderdeel van de Gemeente Delft. “Waar zoveel ambtenaren ontslagen worden heeft het geen pas dat 1 functionaris veel meer verdient dan een minister en dat deze situatie voortduurt”, zei OD-raadslid Jan Peter de Wit eind mei tijdens de commissievergadering over het inkomen van Hermans. Het Delftse stadsbestuur liet deze week in een persbericht weten dat Hermans echter niet in loondienst is bij de gemeente. ‘Hij is als zelfstandige ingehuurd als directeur van het Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft B.V en heeft een 2-jarig contract. OBS betaalt Isidoor Hermans 210.000 euro per jaar en hij betaalt daarvan zelf werkgeverslasten, reiskosten en telefoonkosten. Als deze beloning wordt omgerekend naar een bruto salaris in loondienst, dan valt dit ruim onder het maximum van de Wet Normering Topinkomens (WNT)’, schrijft de gemeente. Het salaris van de directeur van Werkse! wordt bijgesteld. Hij is al vijftien jaar in dienst en pas in 2013 werd de wet van kracht die voorschrijft dat in de publieke sector niet meer mag worden verdiend dan een minister, laat het stadsbestuur weten. ‘De wet kent een overgangstermijn van vier jaar, die in dit geval wordt gehanteerd. De bestaande arbeidsovereenkomst respecteren we. Na afloop van de overgangstermijn wordt de salariëring van de huidige directeur bijgesteld naar de norm van de WNT. Bij het aantreden van een nieuwe directeur wordt de salariëring bijgesteld naar de normen van de Gemeente Delft’, laat het college weten.

Knip in de Kristalweg
DELFT - Het college heeft het bestemmingsplan Harnaschpolder 2015 en de ‘beleidsregel uitwerking verkeersknip Harnaschpolder’ vastgesteld. Het geldende bestemmingsplan is geactualiseerd en volgens het stadsbestuur ‘toekomstgerichter’ gemaakt. In het bestemmingsplan wordt ook de selectieve verkeersknip aan de Kristalweg ter hoogte van de Dijkshoornseweg mogelijk gemaakt die doorgaand verkeer uit de wijk moet weren. Bewoners met een ontheffing, hulpdiensten, openbaar vervoer en langzaam verkeer kunnen hier zonder beperking passeren, anderen niet. Het bestemmingsplan wordt ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden.
 

Belangenverenigingen hebben plan voor overlast vrachtverkeer

DELFT - Vrachtwagens en bussen in de binnenstad leiden tot overlast en schade aan wegen. Hoe kan het beter? De belangenverenigingen Binnenstad Noord, Oude en Nieuwe Delf en Zuidpoort hebben hiervoor de notitie ‘Vrachtverkeer in de binnenstad’ geschreven. Deze werd afgelopen vrijdag op het stadhuis aangeboden aan Lennart Harpe. De belangenverenigingen willen hiermee hun bijdrage leveren aan het in het coalitieakkoord benoemde beperken van vrachtwagens en bussen in de binnenstad.
 

35 Tinten Zorg voor de wethouder

DELFT – Wethouder De Prez heeft vorige week donderdag op het stadhuis het boekje ’35 Tinten Zorg’ in ontvangst genomen. Hierin staan 35 interviews met zorgbehoevenden, mantelzorgers en medewerkers in de zorg. Zij vertellen over de ontwikkelingen van zorg in Delft.  Het boekje is opgesteld door comités ‘Zorg voor elkaar Delft’ en ‘Wij zijn de Zorg’.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12