Het kruispunt van de Dijkshoornseweg en de Kristalweg.
Het kruispunt van de Dijkshoornseweg en de Kristalweg.

Kruispunt Dijkshoornseweg en Kristalweg op de schop, nog geen verkeersknip

Algemeen

De Gemeente Delft begint maandag 16 november met de aanleg van de inrichting van het kruispunt Dijkshoornseweg en Kristalweg. Er komt dan nog geen selectieve verkeersknip.

Hiertegen loopt momenteel namelijk een procedure bij de Raad van State. De uitspraak hiervan wordt in het eerste kwartaal volgend jaar verwacht.

De definitieve inrichting van het kruispunt draagt volgens de gemeente bij aan het vergroten van de verkeersveiligheid op en om dit kruispunt en aan het onaantrekkelijk maken van de sluiproute tussen de Prinses Beatrixlaan en de A4 voor gemotoriseerd verkeer. De wijk Harnaschpolder is volop in ontwikkeling, zowel met woningbouw als met de inrichting van de openbare ruimte. De gemeente wil de wijk verder afbouwen. Eerder werd al gestart met de aanleg van parken en enkele speelvoorzieningen. Als vervolg start de gemeente nu met de aanleg van de hoofdwegen in Harnaschpolder: Hoflandendreef, Hoefslagendreef en het kruispunt Dijkshoornseweg met Kristalweg.

Meer informatie over de werkzaamheden en actuele planning staat op www.delft.nl/Harnaschpolder onder het kopje Assen deelgebied 1.