Afbeelding

Gemeente doof voor opmerkingen, bewoners vrezen zware ongelukken

Algemeen

Editie: Week 21, Jaargang 23 |

Terwijl de auto’s voorbijsuizen maakt Dian Herpin zich grote zorgen over de verkeersveiligheid op de Schoemakerstraat.

DELFT – Het is niet de vraag óf, maar wannéér op de kruising van de Prof. Schoemakerstraat en de Kloosterkade ernstige ongelukken gaan gebeuren. Dian Herpin verbaast zich dagelijks, vanuit haar woonkamer in het Cambridgecomplex aan het Zuidplantsoen, over de manier waarop automobilisten de verkeersregels aan hun laars lappen.

“Van stinkende Golfjes tot grote BMW’s, soms met 100 kilometer per uur”, begint ze verontwaardigd. “Het wordt waarschijnlijk nog gekker als de gemeente de ontsluitingsplannen voor de wijk achter onze woningen gaat realiseren. Het Zuidplantsoen is aangewezen als ontsluitingsweg. Logischer zou de Christiaan Huygensweg zijn geweest, want daaraan liggen geen huizen. Nu wordt binnenkort op het kruispunt Zuidplantsoen – Schoemakerstraat een stoplicht geplaatst. Automobilisten die daarvoor hebben staan wachten zullen waarschijnlijk de wachttijd in willen lopen en volgas wegrijden. Dat levert grote risico’s op voor de mensen die bij de Kloosterkade gebruik willen maken van de zebra. Nu moet je al oppassen dat je niet omver gereden wordt. Als je het lef hebt er een opmerking over te maken dan krijg je van alles naar je hoofd. We hebben bij de gemeente aangekaart dat de ontsluiting op een andere manier moet worden geregeld maar onze vragen waren aan dovemansoren gericht.”

Dian is niet de enige die zich mateloos ergert aan de plannen en opvattingen binnen de gemeente. “We hebben al aan de bel getrokken bij de politie, die ons verwijst naar de gemeente. Vervolgens verwijst de gemeente ons weer naar de politie en zo blijven we keurig in een kringetje lopen. Ondertussen blijft de situatie rond het zebrapad en de kruising onveranderd gevaarlijk omdat veel automobilisten niet stoppen voor de zebra,  en vervolgens veel te hard rijden. Ook het onkruid in de middenberm staat bijna manshoog. Als je, komend vanuit de stad vanaf de Schoemakerstraat de Kloosterkade wilt indraaien, dan zie door het hoge onkruid het tegemoetkomend verkeer niet meer. Met piepende banden van remmende auto’s tot gevolg.”

De oplossing voor het probleem hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. “Ik snap wel dat de gemeente geld tekort komt, maar oplossingen hoeven niet zoveel geld te kosten. Denk aan handhaven op snelheid: twee flitspalen op de Schoemakerstraat, of geregeld handhaven met een lasergun. Ik weet bijna zeker dat dit een voor de gemeente een winstgevende zaak is. Of plaats voor het zebrapad aan weerskanten een mobiele verkeersdrempel zodat automobilisten gedwongen worden af te remmen. Mocht blijken dat de aanpassing van het Poortlandplein tot lagere snelheden gaat leiden, hetgeen ik overigens betwijfel, dan kun je die obstakels binnen een uur weghalen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12