Afbeelding

Bij nacht en ontij

Algemeen

Editie: Week 7, Jaargang 21 |

De nieuwe Nachtburgemeester van Delft heet Leo Quack. Hij barst van de ambities en kan niet wachten ze waar te maken, zo blijkt wel uit zijn eerste column.

Ik ben dus de nieuwe Nachtburgemeester van Delft. Ik hoop deze functie wat meer inhoud te kunnen geven. Ik heb voor volgende week in ieder geval al een afspraak met burgemeester Verkerk gemaakt. Het lijkt me leuk om kennis te maken en te kijken wat voor mij de mogelijkheden zijn om als er iets loos is actie te ondernemen.

Het verbaast me trouwens hoeveel mensen ervan afweten dat ik de nieuwe Nachtburgemeester ben. Dat had ik helemaal niet verwacht. Daarbij krijg je ook ineens een hoop verzoeken. Ik ga mijn best doen om hieraan gehoor te geven. Daarom blijf ik ook zeker bij de reguliere horeca-overleggen aanschuiven, iets wat ik toch al deed, maar nu heb ik er een andere titel bij. Verder ga ik op korte termijn ook eens met Marcel van der Reijken van de Delftse tak van Koninklijke Horeca Nederland om tafel.

De eerste weken zijn me goed bevallen. Ik heb deelgenomen aan een proeverij van De Koperen Kat, de Delftse bierbrouwer in de oude Kabelfabriek, echt wel de moeite waard. Ook heb ik met de businessclub van Concordia een bierproeverij in de Doerak gehad, erg gezellig ook. Verder heb ik ook bij de carnaval rondgekeken. Je drinkt een biertje, komt een hoop bekenden tegen, alleen zien ze er anders uit dan normaal. Hartstikke gezellig, maar wat wel jammer is, is dat de optocht niet meer is wat het geweest is.

Komend weekend staat het Bluesfestival weer op het programma. Vijftien jaar geleden zijn Louw den Dunnen, Jaap Veerman, Jeroen Verwaal ermee begonnen en ook dit jaar belooft het een succes te worden. Het is zeker de moeite waard om eens op de website www.delftblues.nl te kijken of er wat leuks voor je tussen zit, er zijn namelijk weer twintig nieuwe namen bij.

Verder hoop ik in mijn rol als Nachtburgemeester echt wat te kunnen betekenen. De Mooi Weer Spelen gaan niet door, er sluiten musea en ook Speakers is dicht. Ik ga mijn beste beentje voorzetten om te kijken wat de mogelijkheden zijn om de stad aantrekkelijker te maken, maar ik kan het natuurlijk niet alleen. Ik hoop dat de mensen die, net als ik, het beste met Delft voor hebben dat begrijpen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12