Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Editie: Week 17, Jaargang 22 |

Ik voel me weer kiplekker met die nieuwe heup, dus ik ben helemaal klaar voor de zomer. De afgelopen tijd heb ik het eigenlijk relatief rustig gehad. Wel was er pas op zaterdag de stoffenmarkt op de Markt. Je ziet toch dat daar best veel animo voor is in onze stad. In hetzelfde weekend was de Levende Etalagedag en ik moet zeggen dat daar elk jaar weer heel veel aandacht aan wordt besteed.


Het toeristenseizoen lijkt op gang te komen en ik heb echt bewondering voor de buschauffeurs. Als je ziet hoe zij zich door de stad weten te manoeuvreren, zie je dat je echt met vaklui te maken hebt. Ik sta vaak vol verbazing te kijken. Verder is het denk ik wel een complimentje waard dat Delft, ondanks alle kritiek, op plaats zes staat op de lijst van Nederlandse toeristensteden en dat de meest verkochte souvenirs Delfts blauw zijn.
Verder heb ik niet heel veel meegemaakt. Helaas miste ik pas de Gipsy-avond in de Brasserie, waarvoor ik door Chris Vaderloos was uitgenodigd. Wel heb ik dinsdag een lezing mogen houden bij een bijeenkomst van de Rabobank. De directeur van Rotterdam The Hague Airport was de eerste spreker, daarna kwam een ondernemer die een zuinige auto had ontwikkeld en ik mocht de avond afsluiten. Ik had een verhaal over 'van onderhoudsmonteur tot Nachtburgemeester' voorbereid en nam het publiek mee naar oud Delft. Veel mensen zeiden zich erin te herkennen.
Voor de mensen die de krant op zaterdagmorgen krijgen staat Koningsdag voor de deur. 90 Procent van de ondernemers hebben ervoor gezorgd dat er een mooi programma is. Hopelijk ziet de Gemeente Delft de noodzakelijkheid ervan in en draagt ze volgend jaar ook weer een steentje bij. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een mooie dag wordt, alleen moeten we wel oppassen dat het niet te versplinterd raakt.
Ten slotte wil ik iedereen nog even wijzen op de oefeninterland Nederland – Engeland, die op 3 mei om 16.00 uur gespeeld wordt op het terrein van Ring Pass. Dit is een unieke kans om tophockey op Delftse bodem te zien en ik begreep dat er nog aardig wat kaartjes à 7 euro 50 beschikbaar zijn.

 

Leo Quack, Nachtburgemeester van Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12