Afbeelding

Hemd van het lijf

vaste rubrieken

Editie: Week 10, Jaargang 21 |

Talitha de Boer (35) werd in januari door de vakjury uitgeroepen tot Mrs. Delft op Zondag

 

1. Waarom wilde je hier, aan het Noordeinde, worden gefotografeerd?
“Omdat ik hier zo’n viereneenhalf jaar bij een contact centre heb gewerkt. Ik heb het samen met de toenmalige bedrijfsleider opgezet en ben in die functie ontzettend gegroeid. In die tijd heb ik me zo ontwikkeld dat ik nu teammanager bij Agilis ben en werk opdracht van de Gemeente Den Haag, Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid.”

2. Hoe ben je op het idee gekomen om je op te geven voor de Mrs. Delft op Zondag verkiezing?
“Ik lees de Delft op zondag elke week met Mariah-Michelle, mijn dochter. Zij is inmiddels zeven. In de krant stonden regelmatig foto’s van deelneemsters en mijn dochter zei dat ik mee moest doen, zodat ze haar moeder in de krant kon laten zien op school. Uiteindelijk heb ik me dus opgegeven.”


3. Had je ervoor al enige ervaringen met missverkiezingen?
“Nee, absoluut niet. Ik houd wel van mode en trends en besteed aandacht aan mijn uiterlijk, maar ik ben 1.65 meter en dan val je al snel af. Ik heb dus ook nooit de intentie gehad om model te worden of iets dergelijks. Ik had dus geen verwachtingen, maar vond het wel leuk om mee te doen.”

4. Dus je verwachtte niet dat je ging winnen?
“Nee, Natuurlijk is het leuk, je moet genieten van die avond. Wat ik goed vond was dat het niet alleen om het uiterlijk ging, maar ook om het enthousiasme wat je uitdraagt. En het was sowieso fijn om eens in een andere rol te kruipen en in de spotlight te staan.”


5. Zou je het anderen aanraden om aan deze verkiezing deel te nemen?
“Absoluut! Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb er absoluut geen spijt van. De hele aanloop naar de finale-avond is heel erg leuk en de avond zelf is natuurlijk fantastisch. Je wordt echt even verwend en je ziet jezelf eens op een andere manier. Dat is goed voor je zelfvertrouwen. Daarom kan ik het iedereen aanraden.”

6. Hoe waren de reacties op je overwinning?
“Het is niet zo dat ik op straat word herkend, maar mijn vrienden, kennissen en collega’s hebben het in de gaten gehouden en waren heel enthousiast. Ik had nooit verwacht dat ik zou winnen en de avond op zich was natuurlijk al prachtig. Het leuke is dat je dergelijke shows op tv ziet en bedenkt wat je allemaal zou doen als jij er staat, maar nu heb ik het zelf meegemaakt.”


7. Als ik burgemeester van Delft was, dan...
“... zou ik me wat meer op het sociale vlak begeven. Delft heeft bijvoorbeeld heel veel studenten en de voorzieningen zijn goed, maar op mijn werk zie ik de andere kant van het studentenleven. Ze blijven met enorme schulden zitten en moeten zich maar uit die situatie zien te redden. Zorg bijvoorbeeld voor meer voorlichting hierover op hoge scholen en universiteiten en meer begeleiding bij de gemeente. Als ik burgemeester zou zijn, zou ik mijn bekendheid nog meer aanwenden om ouderen en mensen met een minimuminkomen te helpen. leuke acties bedenken en bijvoorbeeld donaties verzamelen voor de voedselbank. Natuurlijk kan je als gemeente zoveel mogelijk in lange termijn oplossingen denken maar elk beetje kan helpen. Als gemeente zit je ook met budgetten maar met een beetje creativiteit en enthousiasme kan je ver komen. Een goed voorbeeld doet volgen.”

8. Wat heb jij met Delft?
“Ik woon in Nootdorp, maar mijn sociale leven speelt zich in Delft af. We zijn in 2005 voor mijn baan vanuit Leeuwarden naar het westen verhuisd en wonen nu in Nootdorp. Delft doet me in vele opzichten aan Leeuwarden denken en dat voelt vertrouwd. In het verleden heb ik in Delft gewerkt en als ik een avond uitga of als ik ga winkelen, doe ik dat in Delft. Veel mensen uit Nootdorp gaan daarvoor naar Den Haag, maar ik vind het daar te massaal.”


9. Hoe zou je jezelf in drie begrippen omschrijven?
“Ik vind het leuk om gek te doen op de juiste momenten, maar als het moet kan ik heel erg serieus zijn. Verder ben ik een mensenmens. Ik hou daarvan. Mensen geven mij energie en ik breng deze weer op hen over. Zo gaat dat op mijn werk ook. We werken met mijn team keihard om iets voor elkaar te krijgen. Daarbij kan ik niet zonder hen, maar zij ook niet zonder mij.”

10. Wat was het leukste aan de Mrs. Delftverkiezing?
“De uitnodiging op zich was al heel erg leuk en van het traject dat volgde heb ik ook genoten. Uiteindelijk was de verkiezing zelf het leukste van allemaal. De onderlinge sfeer tussen de kandidaten was hartstikke goed, het was leuk dat je mooie outfits mocht uitzoeken en je helemaal gestyled werd en natuurlijk is het heel fijn om je vrienden en familie in het publiek te zien zitten.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12