Afbeelding

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Editie: Week 40, Jaargang 22 |

Er was weer genoeg te doen in de stad. Zo was er de Taptoe: een prachtig evenement dat zich in een  grote publieke belangstelling mocht verheugen. Hopelijk gaat de gemeente hier over twee jaar niet op beknibbelen.


Verder waren we pas uitgenodigd bij een bijeenkomst van Indonesische ondernemersverenigingen in Den Haag en Rotterdam in Plan B. Het hoogtepunt was een speech van voetbaltrainer Andre Wetzel, die als heel inspirerend werd ervaren. Niet veel later was er 'Rotterdamse Kost': Delft Serveert, maar dan groter. Als je ziet hoe ze dat deden, daar kunnen we in Delft wat van leren.


Maar terug naar Delft... Vorige week donderdag was er de Popronde en hoffotograaf Koos Bommelé had me uitgenodigd om mee op pad te gaan. Opeens zaten we in een rondvaartboot, waarop een band speelde: in één woord fantastisch. Ook erna was de avond een succes, want we zijn tot in de kleine uurtjes doorgegaan.


Datzelfde geldt voor vorige week zaterdag: toen ben ik met Koos naar de Hollandse avond in café De Tobbe geweest. Het was een feest der herkenning en de handjes gingen, ook bij Koos, de lucht in.


De dag erna vertrokken we met de horecatijgers en hun partners naar Limburg, waar we tot en met dinsdag verbleven. Het waren inspannende dagen; we hebben gefietst, zijn naar de Biesbos geweest, hebben in een huifkar gezeten, noem maar op. Peet en Nel Kalders hadden het tot in de puntjes geregeld. Het duurde wel even voordat we ervan waren bijgekomen.


Dan is er nog een zaak die me van het hart moet. Ik heb de afgelopen weken voorbij zien komen wat er allemaal in de politiek gaande is. Er zijn torenhoge tekorten, die volgens mij voor een deel veroorzaakt worden, doordat bepaalde personen niet willen toegeven dat ze van bepaalde zaken geen verstand hebben. In Delft is zoveel kennis op infrastructureel gebied, dat ik niet snap waarom die mensen niet om advies wordt gevraagd. Ik denk dat dat een hoop problemen had kunnen voorkomen.


Verder zal de gemeente hopelijk niet gaan bezuinigen op bepaalde evenementen, en zeker niet op YES!Delft. Dat zijn dingen die Delft op de kaart zetten. Als je jezelf Kennisstad noemt, kan je dat ook niet maken. Verder krijgen de binnenstadbewoners weer een wat rustiger periode, al zal dat denk ik niet aan de bierviltjesactie liggen. Horecaondernemers moeten hier vooral zelf op toezien.


Tenslotte kijken we uit naar de biertapwedstrijd bij de Snelvliegers op 4 oktober, het dertigjarig jubileum van boerenkapel Het Zootje een week erna en de Delfiade op 18 oktober. Verder begint er weer een nieuwe serie van Live op Jan’s Dienblad. Kijk voor de exacte data op www.liveopjansdienblad.nl.  Zie ik je daar?

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12