Afbeelding

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Editie: Week 26, Jaargang 21 |

Zo, daar ben ik dan weer. Er is alweer enige tijd verstreken sinds mijn vorige bijdrage, maar ik ben twee weken op vakantie geweest. We hebben een cruise gehouden naar de fjorden in Noorwegen. Op een gegeven moment was het daar vier dagen achtereen licht; dat is wel heel bijzonder. Verder heb ik gemerkt dat het daar moeilijk is om alcoholist te worden, want je bent daar zomaar een tientje kwijt voor je biertje. Zo slecht hebben we het hier dus niet...
Vlak voor en vlak na de vakantie heb ik niet stilgezeten. In mijn vorige column riep ik u op om naar het feest van De Oude Jan te komen en dat was een succes. Vooral op zondag hing er een beetje een flower power sfeer, erg gezellig. Verder ben ik pas met de Vroege Ondernemersclub (VOC) naar de voormalige Kabelfabriek geweest en ik kan het iedereen aanraden om daar eens een binnen te lopen. Het is sowieso een heel indrukwekkend en immens groot pand. Daarnaast huizen er veel zzp’ers die onder meer meubels maken. Het is prachtig om die echte vaklieden aan het werk te zien.
Wat me ook vrolijk stemt is dat Tussen de Geveltjes van zich laat horen. In het pand op de Brabantse Turfmarkt naast Bakker Jaap is nu een expositie van Maarten Nielsen Gerlach te zien. Natuurlijk is een structurele invulling nog beter, maar het ziet er in ieder geval stukken beter uit dan wanneer het leeg zou staan.
Verder heb ik pas een leuk gesprek gehad met wethouder Milène Junius over de evenementen. Ik ben van mening dat de donderdagmarkt met meer variëteit meer mensen naar de stad trekt en dat ook in het weekend meer georganiseerd kan worden. Dat hoeft niet per se op de Markt, zoals het festival Musouk dat zaterdag plaatsvindt, maar het kan ook op het Doelenplein, de Beestenmarkt of langs de gracht. Dat zag je afgelopen zondag ook weer bij het bierfestival dat Doerak organiseerde aan het Vrouwjuttenland: als er iets leuks te beleven valt komen de mensen gewoon naar de stad.
Een laatste punt dat ik wil aanstippen is dat men in de politiek moet oppassen met het verlenen van horecavergunningen aan detaillisten. Op dit moment mogen zij twintig procent horeca in hun winkel hebben, maar er zijn plannen om dit op te schroeven naar veertig procent. Hiermee bewijs je de horecaondernemers, die het toch al niet al te makkelijk hebben, geen dienst.
Voorlopig hoop ik dat het weer snel beter wordt, en dat ik jullie snel tegenkom met een drankje op een van de vele terrassen in deze mooie stad.

Leo Quack
Nachtburgemeester van Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12