Afbeelding

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Editie: Week 47, Jaargang 20 |

Wat me de laatste tijd opvalt, is dat de tijd zo ontzettend snel gaat. Zo is er sinds mijn vorige column alweer heel wat gebeurd. Ten eerste hadden we op de vrijdag erna Feemuz015, waarover in deze krant al het nodige is geschreven.
Verder zijn we tegenwoordig met een groep van dertig echte Delvenaren bezig om geld binnen te halen voor inloophuis Debora. Het zou zonde zijn als zo’n prachtig inloophuis, waar kankerpatiënten en hun naasten terecht kunnen, het door de crisis niet zou redden. Daarom spinnen we tegenwoordig onder leiding van Koos van der Burg met een groep op dinsdagmorgen. Dat is hartstikke gezellig. We hebben al de nodige sponsoren, maar dat zijn er natuurlijk nooit genoeg. Als u uw steentje wilt bijdragen, kunt u dat aangeven via redactie@delftopzondag.nl.
Verder ben ik door Kees van Laren, complexmanager bij YES!Delft uitgenodigd om eens een kijkje te nemen. Ik moet zeggen: als je daar binnenloopt, val je van de ene verbazing in de andere. Delft behoort op technologisch gebied echt tot de wereldtop en de jonge ondernemers hebben zulke mooie innovatieve ideeën. Bij YES!Delft worden ze door de TU en het bedrijfsleven in staat gesteld deze ook tot uitvoering te brengen. Hieruit bleek ook wel dat niet alleen ICT, maar ook technisch vakmanschap echt beloond wordt. Er is nog voldoende plek voor ambachtslieden.
Verder ben ik pas bij het Techniek Ontmoetingspunt geweest en heb ik van de stichting VOC en STARD te horen gekregen wat men met het gebouw van het voormalig Legermuseum van plan is. Ik moet zeggen dat ik daar erg enthousiast van werd. Ten eerste willen ze er een soort VOC-museum maken, maar in het gebouw moet ook plaats komen voor een theater en voor de nieuwste zaken die in Delft worden uitgevonden. Een geweldig initiatief.
Afgelopen weekend ben ik bij de onthulling van de nieuwe Stadsprins bij EDH geweest. Het was een hartstikke leuke avond met heel veel bekenden, maar je merkt dat het carnaval een oppepper kan gebruiken. Verder ben ik ook bij de opening van het biologische restaurant Frito Misto in het voormalig pand van De Gulle Tol aan de Binnenwatersloot geweest. Het is zeker de moeite waard daar eens binnen te lopen.
Ten slotte ben ik blij dat we met de Sjees en bierhuis De Klomp twee cafés in de Misset Café Top 100 hebben. Ook wil ik Biercafé Doerak en Kobus Kuch feliciteren met hun plek op de aanraderslijst.

Leo Quack
Nachtburgemeester van Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12