Afbeelding

Wat IK zeggen WIL

vaste rubrieken

Editie: Week 17, Jaargang 22 |

Dansschool Wesseling (1)
DELFT - Voor de zoveelste keer erger ik me kapot aan het najagen van gruwelijk kortzichtig eigenbelang van mensen. Denkt er dan echt niemand meer aan de lol van anderen? ‘Not in my back yard’ schijnt de enige overgebleven leidraad te zijn van mensen. Het beoogde pand en de locatie aan de Buitenwatersloot lijken mij geknipt voor Dansschool Wesseling. En zal er een keertje een auto fout geparkeerd staan of na een feestje - als ze er vijf jaar zitten - eens een geluidje te horen zijn. Nou, wat dan nog? Je leeft niet alleen op de wereld. Als er problemen zijn, zijn die er om opgelost te worden. Redelijke mensen kunnen praten en er samen uitkomen. Verder wil ik nog kwijt dat de Gemeente Delft het in deze zaak ook behoorlijk - wat heet - laat afweten. Is pakweg een tiental arbeidsplaatsen te min of zo? En als straks dat pand aan de Buitenwatersloot staat weg te rotten, wie wordt daar wijzer van? Al met al word ik pislink van dit, in mijn ogen, asociale gedrag en ik kan mij voorstellen dat dit voor Dansschool Wesseling ook telt. Ik wens hen toe dat ze de zelfbeheersing op kunnen brengen om op een redelijke manier in gesprek te gaan en blijven met deze azijnpissers en dat ze binnen afzienbare tijd weer een vaste stek hebben in onze - toch nog steeds - prachtige stad die alleen maar prachtiger wordt met een dansschool, die over een iets langere tijd hopelijk het eeuwfeest kan vieren. Heel veel succes toegewenst.
Alphons Wolf, Delft

Dansschool Wesseling (2)
DELFT - Dansschool Wesseling is al 75 jaar een echt  Delfts bedrijf. De laatste jaren ‘zwerft’ het bedrijf van de ene naar de andere locatie nadat het moest verdwijnen van de Houttuinen door de komst van de treintunnel. De alternatieve locatie in het voormalige techniekmuseum bleek niet haalbaar en sindsdien probeert de eigenaar een plek te vinden in Delft. Nu daar dan eindelijk zicht is op een vaste plek, blijkt dat gemeentelijke medewerking niet vanzelfsprekend is. De beoogde nieuwe locatie in het pand van Naaktgeboren lijkt ideaal. Delftenaren kunnen fietsend naar het gebouw komen en er zijn volop parkeerplaatsen bij het gebouw zelf en de omringende bedrijven. Eindelijk rust rond de dansschool en een mooie nieuwe stek om danslessen en een enkele bruiloft te organiseren. Geen partycentrum met veel komen en gaan van mensen, maar een plek om een gezellige avond te hebben in een besloten sfeer waar jong en oud elkaar ontmoeten. Als gebruiker van de dansschool is het voor mij onbegrijpelijk dat de Gemeente Delft er niet alles aan doet om dit te laten slagen. Het zou ondernemers die een culturele bijdrage aan de stad geven en een vrijetijdsbesteding voor de inwoners invullen toch juist makkelijk gemaakt moeten worden? Het hebben van een goede dansschool met een prima uitstraling en sfeer is mijns inziens een verrijking van de stad. Daar zou de Gemeente toch alles voor moeten doen? Kom op Gemeente, zet je schouders eronder en laat Dansschool Wesseling iets moois neerzetten!
M. van Lier, Delft


Stadskantoor (1)
DELFT - Tegenover het historische oude stationsgebouw komt nu een super lelijk Stadskantoor dat natuurlijk weer veel duurder uitpakt (voor de burger?). Het gebouw met alleen maar glas wordt in de zomer snikheet! Waar ik me het meest aan erger is dat er zoveel panden leeg staan binnen Delft, zodat er geen nieuw Stadskantoor gebouwd had hoeven worden. Zonder toestemming van de burgers zal die onzin door blijven gaan en zal Delft altijd tekorten houden. Ik ben met een andere mentaliteit groot gebracht, dit is niet alleen in Delft maar in heel Nederland het verkwisten van geld!

Mevrouw E. van Winden, Delft

 

Stadskantoor (2)
DELFT – De kosten van het nieuwe Stadskantoor lopen op! Nou dat is natuurlijk géén verrassing, toch? Of wel? Want Delft heeft nog in weinig dingen het wiel uitgevonden en dus ook in deze is het raak! Het is bijna structureel te noemen, want Delft is niet de enige stad waar dit soort projecten duurder of veel duurder worden. Misschien zou de wethouder eens naar Rotterdam moeten gaan, want het Nieuwe Centraal Station komt 28 miljoen euro voordeliger uit dan aanvankelijk beraamd. Misschien kan hij van deze stad nog iets leren! En nu hebben we het alleen over het nieuwe Stadskantoor. God behoede ons er hopelijk voor dat de Spoorzone binnen redelijke financiële grenzen blijft! Want de schuld per Delftse inwoner al erg hoog. Maar laten alle Delftenaren zich daar wel alvast op voorbereiden, want dan is de ontgoocheling niet zo groot. Want het blijkt dat ‘rekenen’ niet de grootste kwaliteit van de Gemeente Delft is! Doordat dit soort projecten te duur worden gaat het financieel ten koste van anderen, zoals de kinderboerderij en waterspeeltuin in Tanthof. Dat is triest en onacceptabel, Gemeente Delft!

C. Arkesteijn, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12