Afbeelding

Opnieuw tegenslag voor Dansschool Wesseling

Algemeen

Editie: Week 14, Jaargang 23 |

DELFT – Dansschool Wesseling kan wederom op zoek naar een nieuwe locatie voor de dansschool. Voorgenomen plannen om te verhuizen naar de Buitenwatersloot 327 zijn afgeketst. ‘We zijn hier helemaal kapot van’, laat dansschoolhouder Bart Wesseling in een persbericht weten.

‘Gezien de ontwikkelingen en de emotionele rollercoaster waarin wij ons bevinden, willen we op dit moment geen interviews geven’, aldus Wesseling.

De Gemeente Delft heeft de dansschool afgelopen dinsdag laten weten dat het College van B en W de vergunningsaanvraag voor de Buitenwatersloot, in het pand waar vroeger Naaktgeboren zat, heeft afgewezen. Zij volgen het negatieve advies van afdeling Advies Ruimte. Dansschool Wesseling had een aanvraag gedaan voor een dansschool waarin dagelijks dansles wordt gegeven en waar ook dansfeesten zoals een Kerstbal, Nieuwjaarsdag, een bruiloft of een bedrijfsborrel kunnen worden georganiseerd. ‘Geen discotheek, houseparty, carnaval, jongerenfeesten, niets van dat alles’, benadrukt de familie.

Het werk van de dansschool gaat echter gewoon door. ‘Wij staan elke avond op de dansvloer. Onze leerlingen hebben ons overspoeld met steunbetuigingen, mooie woorden, applaus en cadeautjes. Zij leven met ons mee en begrijpen, net als wij, niets van deze afwijzing.’ De petitie op https://petities.nl/petitie/nieuwe-locatie-dansschool-wesseling wordt weer volop ondertekend. De teller staat momenteel op ruim 2250 ondertekeningen.

Wesseling gaat zich bezinnen op volgende stappen. Er volgt sowieso nog een gesprek met wethouder Ferrie Förster. ‘Ondertussen gaan wij door met ons leuke werk op de vier huidige locaties: Voorstraat, Eventplaza, Sporthal Buitenhof en Dansstudio Ouwersloot en dromen wij verder van een groot danscentrum waar alles samenkomt. Je zou toch denken dat de gemeente dit ook zou toejuichen en omarmen?’, aldus Wesseling.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12