Afbeelding

De Copie-Sjop gaat op naar een nog mooiere toekomst aan de Spoorzone

Algemeen

Editie: Week 13, Jaargang 23 |

DELFT – De vlag gaat uit bij de Copie-Sjop als de bouwwerkzaamheden aan de Westvest voltooid zijn. “We hebben best veel problemen gehad door de bouwwerkzaamheden, maar als het allemaal zo mooi wordt als ons is beloofd, dan zijn we alle narigheid snel vergeten en gaan we een mooie tijd tegemoet”, zegt Cinco Veldman, drijvende kracht achter het kopieerbedrijf.


“Samen met mijn vader ben ik in 1982 begonnen met een drukkerij aan de Nieuwe Langendijk. Ik had een studie afgerond aan het Grafisch Lyceum en drukken was mijn passie. Gaandeweg merkte ik dat de belangstelling voor kopiëren toenam en al redelijk snel hebben we de drukkerij omgebouwd tot een kopieerwinkel. Toen de monteur de kopieermachines kwam plaatsen, voorspelde hij dat we het met de ruimte niet zouden redden. Hij had gelijk. Binnen een jaar verhuisden we naar de Westvest waar we op een ruimte van 350 vierkante meter vijfentwintig machines hebben staan.”
De Copie-Sjop is globaal te verdelen in drie afdelingen. “Op de eerste plaats het gedeelte waar mensen zelf aan de slag kunnen. Ze melden zich bij ons aan de balie waar we een centraal tellersysteem hebben. Daar krijgen ze een machine toegewezen en dan kunnen ze hun gang gaan. Als ze klaar zijn dan rekenen ze bij de balie af. In het tweede deel van de zaak staan de machines waarop we het werk van onze opdrachtgevers verwerken. Dat kunnen complete boeken zijn, scripties van studenten of readers die aan de studenten van de TU worden uitgereikt. Soms zitten daar ook heel bijzondere documenten bij. Zo bijzonder zelfs dat we voor geheimhouding moeten tekenen. Als laatste hebben we de beschikking over een aantal groot formaatprinters waarop we posters, foto’s voor aan de muur, dus allerhande grootformaat printwerk, kunnen maken.”

Bij Cinco Veldman en zijn zeventien medewerkers staat de klant voorop. “Dat kun je al zien aan onze openingstijden. We zijn dagelijks geopend van 07.30 uur tot ’s nachts twaalf uur en zondag van twaalf tot twaalf. Daarnaast kunnen onze klanten rekenen op een deskundig advies en op betrouwbare en de moderne apparatuur.”

Bij de Copie-Sjop beperkt men zich niet alleen tot kopieer en printwerk, er worden veel laagdrempelige diensten aangeboden. “Zo hebben we sinds 2008 ook een volledig postkantoor onder dak. Toen het postkantoor aan de Zuidwal werd gesloten is het postbedrijf op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Die heeft men hier gevonden. We hebben driehonderdvijftig postbussen onder dak en voor alle postzaken met onder meer de RDW-diensten kunnen klanten bij ons terecht en ook dat tot ’s nachts twaalf uur. Verder staat er een batterij computers waarop mensen op het wereldwijde web kunnen surfen. Of als klanten foto’s willen afdrukken of pasfoto’s willen laten maken, dan kan dat bij ons. Kortom: voor bijna alles kan de Delftenaar bij ons terecht.”

Bijzonder
Sinds een paar jaar is de Copie-Sjop ook te vinden in de faculteit Bouwkunde. De aanleiding daartoe was bijzonder. “Alle studenten van Bouwkunde moeten op een bepaalde tijd een presentatie geven. De meesten van hen komen de documenten bij ons kopiëren. Toen er zo’n zeventig studenten in de winkel stonden te wachten werd er ineens geroepen dat de gemeente fietsen aan het wegslepen was. Dat had men blijkbaar op het stadhuis bedacht. De winkel was meteen weer leeg. We hebben toen een plekje gevonden bij Bouwkunde waar we een dependance hebben ingericht. Dat werkt heel erg goed.”

De beëindiging van de werkzaamheden aan de Spoorzone brengen weer rust in de Copie-Sjop. “We hebben best veel last gehad van de bouwwerkzaamheden. De herrie van het heien, boren, timmeren, gesprongen waterleidingen, losgetrilde plafonds, je kunt het zo gek niet noemen. Die narigheid laten we graag achter ons en we gaan op naar een mooie toekomst.”

 

Copie-Sjop
Westvest 47-53, Delft
T. 015-2190190
E. info@copie-sjop.nl
W. www.copie-sjop.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12