Afbeelding

Hypotheker prijst toekomstige woningvariatie in Spoorzone

Algemeen

Editie: Week 13, Jaargang 23 |

DELFT – De woningmarkt krabbelt overeind. Samen met de te verrijzen nieuwbouwwoningen in de Spoorzone leidt dat ertoe, dat de Hypotheker Delft de toekomst zonnig inziet. Jazeker.

Toen het team van de Hypotheker medio 2010 zijn intrek nam in het pand op de hoek van de Westvest en de Binnenwatersloot, wist vestigingsmanager Olaf Verschoor dat de Spoorzone-werkzaamheden boven en onder de grond de bereikbaarheid van het kantoor voor korte of langere tijd zouden kunnen belemmeren. “Desondanks hebben we de stap gewaagd. We beschikken hier immers over een geweldige zichtlocatie. Iedereen die vanaf het centraal station de binnenstad ingaat, passeert ons pand”, stelt Verschoor. De Phoenixstraat wordt weliswaar de komende jaren verkeersluw gemaakt, maar de trams, bussen en bestemmingsverkeer blijven de Hypotheker gewoon passeren. “Omdat onze klanten altijd op afspraak naar ons kantoor komen en er momenteel nauwelijks parkeergelegenheid in de directe omgeving van ons kantoor is, adviseren we hen nu om zoveel mogelijk te voet, met de fiets of het openbaar vervoer te komen. De meeste Delftenaren kennen de situatie en vinden dat geen bezwaar. Als straks de 650 plaatsen tellende parkeergarage naast de spoortunnel klaar is, kunnen mensen ons weer makkelijker met de auto bereiken.”

Gigantische operatie
Verschoor en zijn collega’s hebben de bouwwerkzaamheden twee keer mogen bezoeken. “Dat was heel indrukwekkend”, herinnert de vestigingsmanager zich. “Het is een gigantische operatie geweest om de spoortunnels aan te leggen, dwars door de bestaande stad.” Hij is niet rouwig om het verdwijnen van het oude spoorviaduct: “Het is niet meer van deze tijd. En met wat je er de komende jaren voor terugkrijgt qua woningbouw, kun je het litteken van de scheidslijn, die de Delftse binnenstad jarenlang in tweeën deelde, eenvoudig wegwerken.”

Met 1.000 nieuwe woningen in het vooruitzicht ziet Verschoor een mooie impuls voor de Delftse markt. “Wij hebben de afgelopen jaren al veel mensen mogen helpen en hopen dat in de toekomst ook te kunnen doen. Het is lang geleden dat er in Delft en omgeving zulke grote woningbouwlocaties zijn geweest, met zoveel variatie. Daar profiteert de plaatselijke woningmarkt straks volop van, mede omdat nieuwkomers op de woningmarkt ook weer  gebruik kunnen maken van een starterslening.” Ook zijn de regelingen voor het financieren van restschuld verbeterd: vanaf 2015 is de rente voor een restschuldfinanciering 15 jaar lang aftrekbaar en middels Nationale Hypotheek Garantie mee te financieren. Dit geeft mensen met een woning met een restschuld meer mogelijkheden om een volgende stap te maken.

Hypotheekadvies
De Hypotheker is sinds 1991 actief in Delft. Sinds 2001 is de Delftse franchise eigendom van Harpert Holtkamp. Er zijn vijf hypotheekadviseurs met gemiddeld meer dan tien jaar ervaring werkzaam bij de vestiging, die hun vak verstaan op het gebied van het geven van een onafhankelijk hypotheekadvies. De Hypotheker is thuis op het gebied van totale financiële dienstverlening binnen de woningmarkt, van goedkope woningen tot huizen van 1 miljoen euro.
De Hypotheker is gevestigd aan de Westvest 1 in Delft. Voor een afspraak belt u met tel. 015 – 2142972.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12