Afbeelding

Westvest Netwerk Notarissen is verbaasd over hoe vlekkeloos het werk verliep

Algemeen

Editie: Week 13, Jaargang 23 |

Tim Dröge en Marijke Loof van Westvest Netwerk Notarissen keken dagelijks uit over de werkzaamheden in de Spoorzone.

DELFT – Als er één bedrijf afgelopen jaren midden in de werkzaamheden van de Spoorzone zat, dan was het Westvest Netwerk Notarissen wel. Dit Delftse notariaat aan de Westvest 38 bevindt zich pal tegenover het oude én nieuwe station.

Notarissen Tim Dröge en Marijke Loof vinden het wonderbaarlijk hoe weinig overlast ze er van hebben gehad. “Daarnaast verdient Spoorzone Delft wel een compliment wat de manier van communiceren betreft”, vindt Loof. Natuurlijk hoorden ze af en toe wat geluiden van de werkzaamheden. En het bedrijf werkte vier maanden verscholen achter een groot scherm. Maar als je bedenkt wat afgelopen jaren allemaal is gesloopt en gebouwd, viel het reuze mee.

Tim Dröge vindt, als hij zo naar buiten kijkt, niet dat het gebied verschrikkelijk is opgeknapt. Nog niet. “Omdat het nog steeds een bouwput is”, legt hij uit. “Maar ik denk dat het straks heel erg mooi is. Het water dat aan het gebied wordt toegevoegd zal, verwacht ik, voor nog meer uitstraling zorgen.” Hij hoopt daarnaast dat de situatie met fietsen voor de deur blijft zoals deze nu is: met niet één fiets tegen de gevel. Dat is afgelopen jaren weleens anders geweest. Met als gevolg dat werknemers en klanten over de omgevallen fietsen heen naar binnen stapten. “Ik hoop dat ze hierop strak blijven handhaven”, zegt Dröge.

Grappig
Grappig was afgelopen jaren wel dat werknemers van Westvest Netwerk Notarissen regelmatig de weg naar het station moesten uitleggen. “In alle talen hebben we, terwijl het station tientallen meters verderop te zien was, moeten uitleggen hoe ze daar konden komen”, lacht Marijke Loof. Verder kwam eens een groep bontjassen dragende Russische notarissen op het station aan. Ze zagen Westvest Netwerk Notarissen en stapten er spontaan binnen. Gewoon, om even te kijken hoe dat in Nederland gaat, nu ze er toch waren. “Ze waren verbaasd hier een notariaat aan te treffen waar ook nog eens een Russische vrouw werkte die hen van alles kon vertellen. Ze vielen van de ene verbazing in de andere”, herinnert Marijke Loof zich. Het bezoek beviel hen zo goed, dat zij op hun beurt de Delftse notarissen uitnodigden eens in Rusland langs te komen.

Positief aan de Spoorzone is ook dat Westvest Netwerk Notarissen betrokken is bij de verkoop van nieuwbouwwoningen in bijvoorbeeld de nog te realiseren Coendersbuurt. “Verder zorgt dit alles natuurlijk voor een betere bereikbaarheid en een betere uitstraling”, merkt Dröge op. “En ideaal dat de gemeenteambtenaren straks in het Stadskantoor tegenover ons werken.”

Wonderbaarlijk
Tim Dröge vindt het wonderbaarlijk hoe alles logistiek gezien op rolletjes liep, afgelopen jaren. En dat terwijl er heel wat werk in uitvoering was. “Maar je kon altijd overal komen. Ik dacht vooraf: Het wordt een eindeloze chaos. Maar het is me alles meegevallen.” Sterker nog, voegt Marijke Loof eraan toe: “Je bent er zo aan gewend dat we hier midden in de Spoorzone zitten. Je denkt er niet eens meer bij na.” Tim Dröge noemt de realisatie van de Spoorzone ‘een enorme opwaardering van een wat rommelig gebied’. “Er is grote potentie hier wat moois van te maken. Het kost wat, maar dan heb je ook wat…”

Westvest Netwerk Notarissen
Westvest 38, 2611 AZ Delft
T. 015 - 219 19 99
E. info@westvest-notarissen.nl
W. www.westvest-notarissen.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12