Afbeelding

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Editie: Week 14, Jaargang 22 |

Wat is het toch heerlijk om weer te kunnen lopen, fietsen en autorijden. Je merkt pas hoe fijn dat is als dat even niet meer kan. Daarom gaat veel dank uit naar dokter Bruijn van het Orthopedium.


Verder zijn er natuurlijk verkiezingen geweest. Ik vind het raar dat de kiezer heeft gesproken en er in het college nog steeds partijen komen waarmee keihard is afgerekend. Ik hoop dat ze in ieder geval van de uitslag hebben geleerd en dat het belang van Delft en dan vooral van de binnenstad voorop komt te staan; niet het eigenbelang. Als er beter nagedacht wordt over een beleid, scheelt dat een hoop trammelant.
Verder was de verkiezingsdag voor mij erg leuk, want mijn vrouw en ik zijn naar het belevingsrestaurant van Yuri Verbeek en De Kokkerie geweest. Wat was dat een fantastische avond! Het was één grote beleving en als het er nog eens komt, kan ik iedereen aanraden om erheen te gaan. Het eten en de verhalen waren geweldig en het personeel van Yuri en Pieter Overgaag zorgde ervoor dat je niets tekort kwam. Een topavond!
Ook de reünie van Tee-Set was geweldig. Ik waande me weer even veertig jaar terug: er waren zoveel oude bekenden en ook de sfeer was zo goed. De muziek was ook goed, al blijft Peter Tetteroo natuurlijk altijd moeilijk te vervangen.
Een ander evenement dat heel leuk was, maar in mijn ogen te weinig bezoekers getrokken heeft, is Dichter bij de Bar. De organisatie stond hartstikke goed, ik heb heel erg kunnen lachen om die dichters. Dan vind ik het jammer dat er maar zo weinig mensen op af komen. Misschien dat de opkomst volgend jaar beter is. Ik hoop het wel, want het is echt de moeite waard. Dan was er onlangs ook nog de borrel van FEEMUZ015. Ik heb me er kostelijk vermaakt, alleen mag voor een oude man als ik de muziek wel wat zachter: dan kun je elkaar beter verstaan.
Verder was ook de ledenvergadering van de Koninklijke Horeca Nederland weer tot in de puntjes verzorgd. Na een goede vergadering, waarin we ook met de Gemeente het terrassenbeleid hebben gesproken, bood de Firma Van Buiten ons een diner aan op het podium van de Veste. De muzikale omlijsting was fantastisch. De opkomst viel me alleen een beetje tegen en ik vond het jammer dat ook de wethouder geen acte de presence gaf. Verder ben ik vorige week zondag naar Nederland zingt Hazes geweest. Ondanks dat de stad waar het was verre van mijn favoriet is, heb ik toch een topavond gehad.
Ten slotte zal ik dit weekend op zaterdag genieten van de Levende Etalagedag en raad ik u aan om eens in één van de Delftse musea te kijken. De entree is dit weekend maar 1 euro.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12