Afbeelding

Bij nacht & ontij: column Nachtburgemeester Leo Quack

vaste rubrieken

Editie: Week 24, Jaargang 22 |

Het zijn een paar drukke weken geweest sinds mijn vorige column. Ten eerste was daar het ZOMERfestival, dat ontzettend goed geregeld was. De organisatie stond als een huis, alleen de muziek kan me niet altijd bekoren. Ook was het opvallend dat toen het begon te regenen, de computers uitvielen. Maar al met al was het een succes en dat er dan achteraf klachten van omwonenden komen is jammer. Kunnen ze voor die ene avond in het jaar niet een oogje dichtknijpen?
In de week erna bleek maar weer dat de Golden Tenloop een enorme toegevoegde waarde voor de stad is. Je zag mensen over de finish strompelen, van wie je je afvroeg of ze de volgende dag nog konden lopen, maar ze straalden zoveel plezier uit. Dat is mooi om te zien.
Een ander evenement waarbij ik aanwezig ben geweest was het Hans Dorjee Voetbalgala. De opkomst viel tegen, wat erg teleurstellend is voor de organisatie. Zij hadden er veel voorbereidingen voor gemaakt, maar dat werd niet op waarde geschat.
Verder bleek het bruggen bouwen helaas een brug te ver; dus naast die computers bij het ZOMERfestival hebben de toekomstig ingenieurs nog iets om zich over te buigen. Verder stond Delft met Prinses Beatrix die een boom plantte en Koning Willem-Alexander die het Prinsenhof opende weer aardig in de picture. Zelf ben ik uitgenodigd voor een rondleiding in de kernreactor van de TU en het is indrukwekkend om te zien dat wat daar bedacht wordt, over de hele wereld wordt toegepast.
Verder was het feest van de Oude Jan om de verjaardag van de overname te vieren ook weer geslaagd; evenals het Food Feest van Hoeve Biesland van afgelopen maandag. Wel viel me op dat als je 'biologisch' voor een product plaatst, het ineens een stuk duurder wordt.
Tijdens Delft Fringe ben ik samen met fotograaf Koos Bommelé op pad gegaan en we hebben mooie dingen gezien. Wel is het soms sneu dat groepen het hele land afreizen om hier voor tien personen op te treden. Wat wel leuk was, was dat we bij Paxlaan 11 aankwamen en het gezelschap was uitgespeeld. Zij gaven voor ons twee nog een privévoorstelling.
Ik wil afsluiten met een andere anekdote. Ik had een glasplaat van twee bij één meter op Marktplaats gezet en een student uit Amsterdam kwam hem ophalen. Toen ik vroeg of ik even moest helpen tillen, zei hij dat hij met het OV was. Rond de spits hebben we hem op Delft Centraal afgezet en vier uur later kregen we een belletje dat hij thuisgekomen was. Dat zijn toch mooie verhalen?! En dat allemaal voor maar vijfentwintig euro.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12