Afbeelding

Hoe gaat het met Rick van Leeuwen?

sport

Editie: Week 10, Jaargang 23 |

Rick van Leeuwen scoorde veel, maar werd door die dekselse Jimmy Tigges nooit officieel topscorer van Delft. (foto: Roel van Dorsten)

Rick van Leeuwen (50) bond zijn eerste kicksen om in de jeugd van ’s Gravenzandse SV, voetbalde voor Vitesse Delft, RVC en VUC, maar beleefde zijn mooiste tijd bij Concordia.

Heel lang heeft de voetbalcarrière van Van Leeuwen niet geduurd, –hij stopte op zijn vijfentwintigste- maar vooral in zijn tijd bij Concordia liet hij een onuitwisbare indruk achter. “Ik ben vroeg gestopt, omdat ik een aantal tennisscholen in Noord- en Zuid-Holland runde. Toen ik het daarmee had gehad, kwam ik via mijn vader Theo bij de TU terecht en daar ben ik nog trainer van Ariston ’80 geweest.”

- Wat was jij voor een voetballer?
“Ik was tweebenig, al had ik een voorkeur voor links, was handig met de bal en kon vooral slecht tegen mijn verlies. Bij Concordia begon ik in de eerste klasse van de HVB met een elftal dat bestond uit onder anderen Benno Ouwersloot, Rob Lukassen, Wim Willems, Hans Schilperoort, Rob van Rijn, Hans Ooms, Frank Kiersten en Ronald van Es maakten we meerdere promoties mee.”

- Heb je mooie herinneringen aan die tijd?
“Absoluut. Concordia is natuurlijk een traditionele vereniging en ik kijk met veel plezier terug op de herenavonden op de donderdag. In de onderbond maakten we ook genoeg mee. Zo speelden we tegen Paraat toen onze grensrechter Lennard Renaud de vlag stijf omlaag hield, ook al was het buitenspel. Toen Benno Ouwersloot in de rust verhaal kwam halen, bleek dat achter de boarding een man met een ooglapje stond die dreigde hem neer te steken als hij vlagde. Ook speelden we eens thuis tegen SOA met Willem Moerland in de ploeg. Ik maakte een sliding op de rechtsback en dat was een vriendje van hem. Toen ik hem hoorde bulderen, ben ik hard weggerend en heb zo ongeveer de hele Brasserskade gezien.”

- Baal je ervan dat je nooit Delfts topscorer bent geweest?
“Een beetje wel. In die tijd liep bij Ariston ’80 Jimmy Tigges. Voor de laatste speelronde stond ik twee goals op hem voor, dus ik dacht het wel te redden. In de laatste wedstrijd zou hij zes keer hebben gescoord. Daar had ik wel de balen van, maar toen ik hem uiteindelijk leerde kennen, gunde ik het hem van harte.”

- Hoe volg je het voetbal nu nog?
“Nauwelijks, maar ik begreep dat Concordia mijn vader zo gek had gekregen om zitting te nemen in de technische commissie. Zelf fitness ik vooral en mediteer ik. Dat klinkt niet des voetbals, maar ik krijg er wel rust van. Verder ben ik nog een blauwe maandag trainer geweest bij Ariston ’80. Zij hadden een trainer nodig en toen ik ze zag voetballen dacht ik ‘zelfs ik kan die gasten wat leren’. Dat was leuk, maar mag verder geen naam hebben.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12