Afbeelding

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Editie: Week 43, Jaargang 20 |

Het ziet ernaar uit dat voor dit jaar een eind is gekomen aan het terrasjesweer. Verder is het me opgevallen dat we tegenwoordig een prachtige Fish Relax Spa op de Oude Langendijk hebben, maar dat pal voor de deur van deze goede mensen een lantaarnpaal staat, waar mensen hun fiets tegenaan zetten. Ik begrijp niet dat die paal niet een paar meter opzij kan, zodat de deur gewoon vrij is.
Daarnaast erger ik me aan het feit dat er weer gedoe is met die poller. Is er nu echt niet iemand die op een idee komt om naast de poller een bord te plaatsen met een groen licht met ‘1X’ erachter? Ook het feit dat er de laatste dagen op de Nieuwe Langendijk meteen parkeerboetes worden uitgedeeld, terwijl nergens duidelijk staat dat je er niet mag parkeren, vind ik raar.


Maar er is natuurlijk ook genoeg leuks te vertellen! Zo werd op zondag 13 oktober een wijn-spijswandeling georganiseerd. Ondanks het noodweer en wegwaaiende paraplu’s waren de reacties van de kletsnatte deelnemers, die in zeven verschillende restaurants een glas wijn met een bijbehorend hapje kregen, alleen maar lovend.


Verder was er vorige week vrijdag natuurlijk de Museumnacht. Ik ben een avond met fotograaf Koos Bommelé op pad geweest en we hebben heel wat locaties aangedaan. Het leuke is dat je mensen in de stad ziet, die er normaal gesproken niet komen. Verder zie je zoveel aparte evenementen; ik vind het prachtig. Het massaal toegestroomde publiek was ook hier, ondanks dat we het niet droog hielden, heel enthousiast. Dit evenement is echt een verrijking voor cultureel Delft en ik denk dat het project, ondanks dat het nu al een gigantisch succes is, ook groeipotentie heeft.


De dag erna was ook mooi. René Bom, Nachtburgemeester van Den Haag, had alle Nachtburgemeesters uitgenodigd voor het jaarlijkse Nachtburgemeesterscongres. Ik heb Alphons de Wit van Delft op Zondag meegevraagd en we hebben ons kostelijk vermaakt. We begonnen de dag in het Hilton, van waaruit we een fietstocht maakten, waarbij René ons veel van zijn stad liet zien. Daarna was het tijd voor de lunch en die was zeer goed verzorgd. Vervolgens werd het ‘Strijkijzer’ aangedaan, waar we op de tweeënveertigste verdieping werden toegesproken door Mark Rutte en Sjaak Bral. Dat was best bijzonder. De locatie is sowieso de moeite waard om eens te gaan lunchen. Na het congres hebben we gegeten; dat was ook zeer goed geregeld en daarna gingen we naar het Paard van Troje, waar de afsluiting van de Haagse Popweek plaatsvond. Het is daar echt een mooie locatie en een goede afsluiting van een ontzettend mooie dag.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12