Afbeelding

Er zijn voorlopig geen grenzen aan de groei voor Van der Leeuw Optiek

Algemeen

Editie: Week 20, Jaargang 23 |

Rob van der Leeuw vindt het geweldig om in zo’n fantastische stad als Delft met zo’n mooi vak bezig te zijn.

DELFT – Als je je maar lang genoeg onderscheidt, word je vanzelf beloond. Dat ervaart Rob van der Leeuw van Van der Leeuw Optiek. Zijn zaak floreert en werd onlangs verkozen tot opticien van het jaar.

Het rapport van ‘Het Nationale Business Succes Award’ instituut schrijft vol lof over de Delftse opticien, die overigens veel meer is dan ‘alleen’ opticien. ‘Van der Leeuw presenteert zich als de allround specialist in de optiekbranche en audicien branche, in de breedste zin des woords, dus naast (zonne)brillen ook contactlenzen en gehoorapparaten’, lezen we. En: ‘Innovatie en kwaliteit zijn de sleutelwoorden bij Van der Leeuw, want men ontwikkelt en verbetert continu nieuwe diensten en producten die goed doordacht zijn en uitstekend zijn afgestemd op de wensen van de klant. Een goed voorbeeld is de Visionscan, een preventieve screening van de ogen, om eventuele oogafwijkingen vroegtijdig te signaleren. Ook bijzonder is dat Van der Leeuw op haar website zelfs voedingsadviezen en recepten geeft, die geheel zijn afgestemd op de gezondheid van de ogen.’ En zo gaat de lofzang nog wel even door…

Bijzondere aanpak
Rob van der Leeuw vindt het ‘hartstikke blij’ dat de bijzondere aanpak van zijn bedrijf is opgemerkt en wordt gewaardeerd. “We proberen hier een combinatie te maken van mode en zorg”, legt hij uit. “Op de eerste verdieping hebben we een afdeling oogzorg, dat heeft niet iedereen.” De zaak heeft zo’n 2500 brillen en zonnebrillen op voorraad. “Verder doen we nu met Van der Leeuw Horen veel op hoorgebied. En op al die afdelingen hebben we goede en geschoolde mensen en mooie en moderne apparatuur. Terwijl de concurrentie meer gefocust is op prijs en minder op kwaliteit, richten wij ons meer op zorg, kwaliteit en innovatie.”

Voorop
Van der Leeuw Optiek zit al vanaf 1968 op de plek waar het nu nog zit: de hoek van de Koornmarkt en Oude Langendijk. De zaak werd toen nog gerund door de ouders van Rob van der Leeuw. “Ook zij hebben altijd geprobeerd voorop te lopen.” Veel Delftenaren kochten er hun bril en later hun contactlenzen. De huidige tijd biedt de Delftse opticien echter wel de nodige voordelen, beseft Rob van der Leeuw. De vergrijzing en de hogere levensverwachting zorgt voor veel klandizie en in het al brede aanbod van producten en diensten vinden continu innovaties plaats. De groei van het bedrijf leidde er onder meer toe dat inmiddels, met de hoorafdeling erbij, 24 mensen bij Van der Leeuw werken. Vooralsnog zijn geen grenzen aan de groei. Vanaf begin 2016 betrekt Van der Leeuw het naastgelegen pand erbij, waar voorheen Boekenvoordeel zat. Hier komt een afdeling waar vooral de doelgroep van 18 tot 40 jaar blij mee zal zijn. “We gaan hier hele kekke, hippe en leuke brillen en zonnebrillen verkopen. We gaan er ook brillen op maat maken, die de klant zelf samen kan stellen. Qua interieur wordt het hier anders dan de huidige zaak, meer passend bij de doelgroep, er komt bijvoorbeeld een barristo barretje met lekkere koffie.`

Verschil
Er zijn veel manieren om het verschil te maken en dat probeert Van der Leeuw dan ook. Dagelijks. “Maar het meest trots ben ik toch wel op het team van mensen dat ik heb, want zonder die mensen ben ik niks. Ik ben dan wel degene die keuzes maakt, goede spullen wil en bereid is om te investeren. Je kunt niet elke dag doen wat je gisteren al deed. Maar succes heeft, vind ik, te maken met de mensen om je heen.”

Delft is daarnaast een prima plek om te doen wat hij doet. “Ik vind het interessant om met m’n vak bezig te zijn en leuk om te ondernemen in zo’n fantastische stad als Delft. Ik geloof niet in een Leidschenhage of een Bogaard. Ik geloof meer in een historische binnenstad als Delft, waar een stukje beleving is. We hebben een decor waar iedereen jaloers op is. Als je eens ziet hoeveel leuke winkeltjes er in Delft al zijn en hoeveel leuke zaakjes er steeds weer bijkomen… Straks is ook de Spoorzone klaar. Nee, deze stad heeft een hartstikke mooi vooruitzicht. We zijn hier in Delft met z’n allen in the winning mood.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12