Afbeelding

Huisgemaakte heerlijkheden bij Broodje du Chef

advertenties

Editie: Week 6, Jaargang 23 |

Sjef van der Vliet is – terecht – trots op Broodje du Chef, een horecazaak waar gasten kunnen genieten van zelfgemaakte, verse en bovenal heerlijke producten.

RIJSWIJK – In het hart van het gezellige winkelcentrum Oud Rijswijk kunnen liefhebbers van goed en lekker eten genieten bij ‘Broodje du chef’. Deze sfeervolle lunchroom van Sjef van der Vliet staat bekend om de heerlijke kaart vol verse huisgemaakte producten. En dat voor prima prijzen.

Van der Vliet, die op 12-jarige leeftijd al in een krokettenfabriek werkte en sindsdien altijd met eten bezig is geweest, begon dertig jaar geleden met Broodje du Chef. Eerst aan de Mauritskade in Den Haag, sinds negentien jaar op de hoek van de Emmastraat en Kerklaan in Oud Rijswijk.

Wie dit verzorgde en gezellige pand binnenwandelt en de kaart bekijkt, krijgt spontaan trek. “We maken nagenoeg alles zelf”, vertelt Sjef van der Vliet. “Van de gehaktballen tot kroketten, van de kiprollade tot de pesto en van dressings en sauzen tot de salades. Zelfs de koekjes voor bij de koffie worden in onze eigen keuken gemaakt. Ik denk dat er maar weinig zaken zijn die zoveel zelf maken.” Broodje du Chef werkt zoveel mogelijk met biologische producten en streekproducten. Het biologische vlees komt van de Biesland Hoeve in Delfgauw. En dat proef je.

Het serveren van goede producten is niet de enige manier waarop Broodje du Chef zich onderscheidt. “We blijven continu vernieuwen. Zo zijn we door de jaren heen ook catering voor bedrijven gaan doen. Op zondag zijn we dicht, maar dan kan onze zaak worden afgehuurd voor bijvoorbeeld een receptie, een high tea of een high wine.” Broodje du Chef is bovendien wars van eenheidsworst. “We proberen hier producten te maken die je alleen hier kunt krijgen.” Zoals de biologische filet American, die Sjef laat zien. Die is niet fel rood, maar lichter van kleur. “Kijk, dit is eigengemaakt, op Belgische wijze. We geven altijd een eigen draai aan zo’n product.”

Als je zelfs koekjes bij de koffie zelf maakt, wordt werken in de horeca iets arbeidsintensiever, weet ook Sjef van der Vliet. “Maar als je van je hobby je werk maakt en fluitend naar je winkel gaat, heb je de helft al gewonnen. Ik hoef ook geen miljonair te worden.”

Begrip
Broodje du Chef is een begrip in Rijswijk en Den Haag. Van der Vliet hoopt daarnaast meer Delftenaren in zijn zaak te mogen begroeten. “Ik kom regelmatig in Delft. Het is vlakbij. Zowel met de auto, de tram als de fiets zit je hier zo.” Bovendien: “We zitten hier in een heel leuk, mooi en authentiek stukje van Rijswijk met ook genoeg leuke andere zaakjes. Op zaterdag is er een gezellige markt en er is genoeg parkeerruimte.” En als je er toch bent, is Broodje du Chef beslist een bezoekje waard. “We hebben een leuke en verzorgde winkel en ons personeel is vriendelijk. Onze producten zijn van hoge kwaliteit.” Broodje du Chef is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur en op zondag op afspraak.

Broodje du Chef
Emmastraat 49, Rijswijk
T. 070-3906565
E. info@broodjeduchef.nl
W. www.broodjeduchef.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12