Afbeelding

De Vang eten & drinken: ambachtelijke producten en gerechten uit de streek

lopende zaken

Editie: Week 22, Jaargang 34 |

Wouter Steeneveld is de nieuwe eigenaar van restaurant De Vang in Nootdorp.

NOOTDORP – Bij De Vang eten & drinken aan de Oudeweg 72 in Nootdorp is veel veranderd sinds het restaurant in handen is gekomen van een nieuwe eigenaar. Wouter Steeneveld heeft het restaurant in de voormalige graanschuur, oorspronkelijk behorend bij de molen ernaast, grotendeels terug gebracht in de originele staat. Het restaurant is uiteraard wel helemaal van deze tijd. Zo is er een open keuken gecreëerd, zodat de mensen in het restaurant de koks aan het werk kunnen zien. De muren hebben een prachtige grijstint en het meubilair is in drie tinten rood gebracht. Deze nieuwe kleuren komen ook tot uiting in het  logo van De Vang. Aan de wanden hangen zeven foto’s, die de verschillende fases tonen in het proces van graan naar brood. Deze foto’s zijn gemaakt in de naastgelegen molen, waar nog altijd meel gemalen wordt. Sfeervol binnen eten of buiten op het gerieflijke terras. “Op de menukaart willen we altijd zo veel mogelijk gerechten presenteren waarin ingrediënten uit deze buurt zijn gebruikt”, zegt Steeneveld. “Bijvoorbeeld vlees van de Bieslandhoeve. In onze pannenkoeken en quiches wordt meel verwerkt uit de molen. Het bier van Kompaan komt uit Den Haag, om maar wat voorbeelden te noemen.” Nu de eerste menukaart sinds 25 april j.l. in gebruik is geweest, volgt vanaf 1 september a.s. de tweede menukaart. Steeneveld kondigt nu al aan, dat er bij die menukaart nog een stapje verder wordt gegaan. Een nieuwe menukaart met ambachtelijke gerechten en producten. “Uiteraard in samenspraak met het keukenpersoneel onder leiding van chef-kok Pieter van Amerongen”, zegt Steeneveld en chef-kok Pieter van Amerongen vervolgt: “In de keuken gebruiken we alleen verse ingrediënten en het meeste maken we ter plekke in eigen keuken. Volgend jaar willen we ook met een leerling-kok beginnen.” Op de nieuwe kaart zullen onder meer kroketten en bitterballen staan, gemaakt door de verstandelijk gehandicapten van Firma van Buiten met vlees van de Bieslandhoeve. Heeft u ook zin om lekker te eten en te drinken, bijvoorbeeld tijdens of na een fietstochtje in dit prachtige groene gedeelte van Nootdorp? Of gebruik te maken van een zakelijk lunch? Breng dan een bezoek aan het vernieuwde restaurant De Vang, u zult er geen spijt van krijgen. Telefoon: (015) 310 61 60. Internet: www.devang.nl.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12