Afbeelding

Zintuigen werden weer geprikkeld in het Prinsenhof

Algemeen

Editie: Week 13, Jaargang 23 |

DELFT - In Museum Prinsenhof Delft werden afgelopen dinsdag en woensdag de zintuigen van de aanwezigen op diverse manieren geprikkeld. De Van der Mandelezaal was opnieuw het decor van het belevingsdiner van Yuri Verbeek van De Kokkerie en Pieter Overgaag partyverzorging & organisatie. De ingrediënten van het belevingsdiner zijn altijd divers en niet alleen op het bord terug te vinden. Achter elk gerecht dat wordt voorgeschoteld zit een verhaal. Zo is de paprikastroop, die in de bonbon van geitenkaas was verwerkt, ontstaan om het overschot aan paprika’s dat er soms is te verwerken. Het kampvuurtje van boter en kleine broodstokjes, die speciaal voor dit doeleinde worden gebakken door de biologische bakkerij Bronswijk BuytenDelft, moesten de gasten zelf maken. Jong talent van de Cas Spijkers Academie, waar Verbeek gastlessen verzorgt, kreeg een podium door zelf een gerechtje te mogen verzorgen. Het soepje van kamerplanten werd geserveerd vanuit een gieter en de smaaktest, waarbij de gasten een pipet met heldere vloeistof proefden, zorgde voor hilariteit. Onderling overleg, gecommuniceerd via bekertjes met een touwtje ertussen, bracht voor ieder de oplossing. Het bleek heldere tzatziki. Voordat het hoofdgerecht werd geserveerd, polderhoen met polenta, truffeljus en gegrilde groenten van groenteboerin Linda, legde de chef-kok fijntjes de delen van gevogelte uit met behulp van levende kippen. En, toeval of niet, vlak voor het dessert, dat bestond uit mini wentelteefjes met een uitsmijter van room en Delftse vlierbloesemsiroop en eidooier van mango, had één van de kippen een ei gelegd. Ook zij hebben genoten!

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12