Afbeelding

Werken met de nieuwste technieken bij het HMC

Algemeen

Editie: Week 2, Jaargang 23 |

Nieuwe technieken maken bijzondere producten mogelijk.

DELFT - De samenleving en economie veranderen. Waar het vak meubelmaken vroeger inhield dat je alleen met je handen aan het werk ging, is het tegenwoordig zo dat het uitvoeren veelal door high tech-machines gebeurd.

Met de nieuwste technologieën als 3D-printing, laser snijden en 3D-scannen wordt de manier van produceren geïnnoveerd. Hierdoor zijn het ontwerpen, tekenen en programmeren, naast het ambachtelijke, belangrijke ingrediënten voor modern vakmanschap. Frans Veringa, voorzitter van het College van Bestuur, vertelt: “Op het Hout- en Meubileringscollege leer je het vakmanschap van een meubelmaker. Naast de ambachtelijke manier van werken, leer je ook te werken met de nieuwste technologieën, zodat je ziet wat de mogelijkheden zijn en ervaart hoe belangrijk het is om de veranderende wereld in de gaten te houden en daarop in te spelen.”


Wil jij creatief bezig zijn en een echt vak leren met de nieuwste technieken, zoals 3D-printing, laser snijden en 3D-scannen? Kom dan naar de Open Dagen op vrijdag 24 januari van 17.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag 25 januari van 10.00 uur tot 14.00 uur. Iedereen die geïnteresseerd is kan dan een kijkje nemen in de keuken van hout, meubel en interieur op de vestigingen in Rotterdam en Amsterdam. “Tijdens deze dagen kun je sfeer proeven, kennismaken met de docenten, vertellen leerlingen hun ervaringen en leer je de faciliteiten kennen die de vakschool te bieden heeft, zoals de praktijklokalen, de studio’s en de ‘simulatie’ woonwinkel”, besluit Veringa. Meer weten? Kijk dan op www.hmcollege.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12