Afbeelding

Reinier de Graaf geeft tijdens kijkdag voorproefje van nieuwe ziekenhuis

Algemeen

Editie: Week 26, Jaargang 23 |

Het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis is bijna klaar voor gebruik.

DELFT - Het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis is te bezichtigen op zaterdag 4 juli. Tussen 11 uur 's morgens en 4 uur 's middags wandelen duizenden bezoekers langs bijzondere plekken in de nieuwbouw. Een route van zo'n twee kilometer waar u naar verwachting een uur over doet. Aan het einde van de wandeling krijgt u in de centrale hal informatie van Stichting Vrienden van Reinier, EGM-architecten, Pharmafilter, Cliëntenraad, Poli-apotheek en Pieter van Foreest.

Op de kijkdag start de route in de nieuwe Spoedpost (de samenwerking van de Huisartsenpost en de Spoedeisende hulp). Via de ambulancesluis gaat u naar Radiologie. Hier ziet u onder andere de nieuwste MRI-scanners.Verder gaat het dan, naar de eerste verdieping waar alle poliklinieken zich bevinden. De meeste patiënten van Reinier de Graaf zullen daar een specialist spreken. Ook wordt er een kijkje genomen bij de pre-operatieve screening en bij dermatologie.
Op de tweede, derde en vierde verdieping van het ziekenhuis komen de verpleegafdelingen. De bezoekers nemen op de tweede verdieping een kijkje bij de Kinder- en jeugdafdeling, Verloskunde en Neonatologie. De laatste is de afdeling waar pasgeboren kinderen met medische problemen worden behandeld. Op deze afdeling kunnen ouders/verzorgers straks ook dag en nacht bij hun baby blijven.

Verpleegafdelingen

Op de derde verdieping krijgt u een beeld van de verpleegafdelingen Intensive Care, Medium Care en Longziekten. Ook zit daar de dialyseafdeling waar wekelijks 65 patiënten komen voor een behandeling. De vierde verdieping, waar onder meer de operatiekamers (OK's) zijn, worden om hygiënische redenen overgeslagen.
Op de vijfde verdieping brengen de nieuwsgierigen een bezoek aan het bedrijfsrestaurant. Uit het raam kijkend, heeft u goed zicht op het energiegebouw waarin alle aansluitingen zitten die het ziekenhuis voorzien van stroom, water en gas. Ook de noodaggregaten staan daar opgesteld.
Terug op de begane grond wordt het Stiltecentrum en de afdeling Bloedafname bezocht. De rondleiding eindigt in de centrale hal waar diverse informatiestands staan.

Werk in uitvoering
In het ziekenhuis werken ze keihard om alles gereed te maken voor de ingebruikname op 31 augustus. Daardoor zijn nog niet alle afdelingen gemakkelijk toegankelijk. Om die redenen kunnen kinderwagens of buggy's niet mee. Minder validen kunnen zich melden bij één van de aanwezige medewerkers voor eventuele hulp. Verder is het verzoek vooral op de fiets of lopend te komen, want er is beperkte parkeergelegenheid bij gebouw B.
Wilt u het nieuwe ziekenhuis zonder kinderen bezoeken? Kinderdagverblijf Villa Duimelot (naast het B-gebouw) biedt tussen 10.00 en 14.30 uur gratis kinderopvang aan voor kinderen tot 5 jaar.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12