Afbeelding

Rennen in, rond en door gebouwen voor een goed doel

Algemeen

Editie: Week 25, Jaargang 23 |

Nel de Koning en Jolijn Kragt (rechts), met links het nieuwe ziekenhuis.

DELFT – In en rond het Reinier de Graaf Gasthuis doen zaterdag 27 juni vanaf 11.00 uur vele sportievelingen mee aan de Gebouwenloop. Hun doel: 2,5 of 5 kilometer in en rond de ziekenhuisgebouwen rennen en zo geld vergaren voor aankleding van de familiekamer in het nieuwe ziekenhuis.

Neuroloog Jolijn Kragt en senior verpleegkundige Nel de Koning zitten in de organisatie en kijken uit naar deze derde editie. “De vorige twee waren een groot succes”, weet Kragt nog. Het aantal deelnemers groeit elk jaar. Zij vinden het geweldig om iets sportiefs en goeds tegelijk te doen. “Het is bovendien een enorme uitdaging”, weet Kragt uit ervaring. “Je gaat trap op, trap af, hoekjes om, door de gangen, langs de nieuwsbouw, maar rent ook langs bijzondere plekken zoals het mortuarium en de kledinguitgifte.” Ondertussen moedigen ook patiënten de lopers aan. “Het is altijd een heel gezellig gebeuren.”


Deelnemers betalen 10 euro – meer mag altijd – en dat geld wordt volledig besteed aan de inrichting van de familiekamer en de afscheidskamer in het nieuwe ziekenhuis. “Dat is net dat beetje extra dat we patiënten en hun familie als ziekenhuis graag willen bieden”, vertelt De Koning. Het moet een plek worden die een onprettig moment wat prettiger maakt, een plek waar je als familie in een huiskamerachtige sfeer even in alle rust kunt wachten, maar waar slecht nieuwsgesprekken kunnen plaatsvinden. De kamer is momenteel nog vrij standaard ingericht. “Maar met de opbrengst van de gebouwenloop willen we zorgen dat er een tv komt, ict-mogelijkheden en speelgoed voor kinderen. We hopen daarom dat zoveel mogelijk mensen volgend weekend meedoen”, besluit De Koning. Inschrijven kan via www.rdgg.nl/gebouwenloop of op de dag zelf bij het ziekenhuis.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12