Afbeelding

Jubilerende Lions Club Delft gaat spinnen voor Reinier

Algemeen

Editie: Week 15, Jaargang 23 |

Marc van Pelt, Eric Boer en Ronald Buitenhek van Lions Club Delft.

DELFT – De Markt in Delft verandert zondag 6 september in één grote openlucht sportschool. Lions Club Delft organiseert hier die middag een spinningmarathon om geld in te zamelen voor Reinier de Graaf.

De Lions hopen zo minimaal 10.000 euro in te zamelen. Dit geld wordt vervolgens gebruikt voor de aanschaf van een dialysefiets voor het nieuwe ziekenhuis. De resterende opbrengst is bestemd voor de aankleding van een kinderkamer op de spoedeisende hulp.
Lions Club Delft viert dit jaar haar 50-jarig jubileum en wilde dit gepaard laten gaan met een mooie actie voor een lokaal goed doel. “Dit moet een bijzonder jaar worden”, geeft Marc van Pelt aan. “We wilden iets doen dat past bij het credo van onze club: We serve”, voegt Eric Boer eraan toe. Beide heren zijn druk met de organisatie. “We zijn momenteel nadrukkelijk op zoek naar samenwerkingen met partijen met ons willen meedoen”, zegt Van Pelt. Boer: “We leggen verbindingen met een aantal Delftse sportscholen, zoals Basic Fit, Sports Arts en Mega Fitness. We willen er een echt Delfts feestje van maken.” Het lijkt dus goed te komen met het verzamelen van de benodigde 150 spinning-fietsen. De Lions zijn verder in gesprek met andere Delftse ondernemers om te zien op wat voor manier zij het evenement kunnen sponsoren, het zij in natura, hetzij met financiële bijdrages. “Verder is iedereen natuurlijk van harte welkom om mee te doen, als deelnemer, sponsor of toeschouwer”, zegt Van Pelt. “Iedereen mag meedoen. Als blijkt dat de 150 fietsen snel vol zitten, gaan we iets verzinnen om er meer fietsen bij te kunnen krijgen.” Om zoveel mogelijk geld te vergaren, doen de Lions wat de organisatie betreft zoveel mogelijk zelf.

Ervaring
Gelukkig hebben de Lions de nodige ervaring wat betreft het organiseren van acties voor goede doelen. “Wat onze club uniek maakt is dat we een sociale en moderne kijk op onze omgeving hebben. We zijn niet te beroerd om de mouwen op te stropen en te helpen waar we nodig zijn”, legt Boer uit. Zo geven de leden elk jaar sollicitatietrainingen aan bovenbouwleerlingen van het CLD. Regelmatig hebben ze zich ingezet voor de Delftse Voedselbank en elk voorjaar verkopen ze vanuit een kraam in de Choorstraat aardbeien en asperges voor Spieren voor Spoeren. En zo zijn er de afgelopen vijftig jaar nog talloze andere acties georganiseerd.

Voor hun aanstaande actie staan ze in goed contact met de Stichting Vrienden van Reinier, een club die ‘meer voor elkaar’ wil krijgen voor de patiënten en gasten in het nieuwe ziekenhuis. In samenspraak met deze stichting is gekozen voor de bestemming van de opbrengst. “Onze club is geboren en getogen in Delft en wij hebben net als het ziekenhuis een sterke binding met de stad”, legt Boer uit over de redenen het Reinier de Graaf Gasthuis te steunen. Dat gaat gebeuren op een eveneens oer-Delftse plek: De Markt. “Het wordt op zondag 6 september natuurlijk mooi weer”, weet Van Pelt zeker. Mocht de regen echter met bakken uit de lucht vallen, dan zal er tegen die tijd een plan B zijn.

Wie wil meedoen aan Spinnen voor Reinier of het evenement op een andere manier wil steunen kan meer informatie vinden op de website www.spinnenvoorreinier.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12