Afbeelding

Lions Club en Delftse sportscholen slaan handen ineen voor Vrienden van Reinier

Algemeen

Editie: Week 25, Jaargang 23 |

Rob Storm (Lions Club Delft), Odette Immers (SportsArt), Michiel Wiegman (Mega Fitness), Klara de Bruijn (Basic Fit) en Eric Boer (Lions Club Delft) (van links naar recht) kijken uit naar 6 september.

DELFT – Lions Club Delft organiseert in samenwerking met Mega Fitness, Basic Fit en SportsArt op zondag 6 september een spinningmarathon, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Stichting Vrienden van Reinier.

Lions Club Delft viert dit jaar haar vijftigste verjaardag en wil hiervan ook de Delftse gemeenschap laten profiteren. “Dan ga je nadenken over een goed doel”, vertelt Eric Boer, medeverantwoordelijke voor de organisatie van het evenement. “Al snel kwamen we op het nieuwe ziekenhuis, dat in augustus zijn deuren opent uit. Daarnaast hebben spinningmarathons in het verleden hun waarde bewezen. Daarom hebben we de Delftse sportscholen benaderd.”

De oproep van de Lions Club was niet aan dovemansoren gericht. “Want spinning is ons op het lijf geschreven”, vertelt Michiel Wiegman van Mega Fitness. “Daarbij willen we graag meedoen aan dat soort mooie lokale initiatieven.”
Ook bij Basic Fit werd geen moment getwijfeld. “Ook wij waren direct ontzettend enthousiast”, vertelt Klara de Bruijn. “We gaan deze week de posters ophangen en ik heb er alle vertrouwen in dat onze klanten hier ook voor warmlopen.”
Sportievelingen die hun beste beentje voor willen zetten voor het goede doel kunnen op 6 september tussen 13.00 uur en 17.00 uur een fiets bestijgen voor 10 euro per uur. “Daarnaast krijgen zij een deelnemersboekje mee en wordt hen gevraagd om  zoveel mogelijk sponsors werven. Op de achtergrond zijn wij bezig om ondernemers als sponsor te werven. We kunnen veel hulp gebruiken, zowel in geld als in natura”, vertelt Eric Boer.

Uiteindelijk wordt de opbrengst van de middag, waarbij op de Markt honderdvijftig spinningfietsen opgesteld zullen staan ,  aangewend om een dialysefiets aan te schaffen en om een bjidrage te leveren aan de inrichting van de spoedeisende hulp voor kinderen in het nieuwe ziekenhuis. “Dat is natuurlijk een fantastisch doel, dat heel dicht ligt bij onze werkzaamheden”, stelt Odette Immers van SportsArt enthousiast vast. “Wij hebben ervaring met dit soort evenementen en wilden dit keer ook echt weer meedoen.”
“Het mooie aan dit alles”, stelt Eric Boer tevreden vast, “is dat de sportschoolhouders elkaar niet als concurrent zien, maar samen aan de slag gaan voor het goede doel. Dat vind ik hartstikke mooi!”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12