Afbeelding

Kaas loopt voor KiKa en dat voelt goed

sport

Editie: Week 30, Jaargang 23 |

Bart Kaas kan niet wachten tot hij in november in een heel andere omgeving kan hardlopen: New York.

DELFT – Bart Kaas heeft al twee marathons lopen, maar met zijn volgende hoopt hij 6000 euro in te zamelen voor KiKa. De 25-jarige Delftse student is daarom druk met het zoeken van sponsors en trainen.

Hij maakte al twee keer van dichtbij mee hoe vervelend kinderkanker is. “Dat is inmiddels tien jaar geleden, maar het heeft veel impact gehad”, vertelt hij. “Nu ben ik wat ouder en kan ik beter relativeren. Het lopen van de New York Marathon vind ik een mooie manier om een steentje bij te dragen aan het bestrijden van kanker bij kinderen.”

Hij heeft inmiddels 4500 euro ingezameld bij vrienden, familie en bedrijven. Bart Kaas beseft dat zijn geld er niet toe leidt dat kinderen nooit meer kanker krijgen. “Maar momenteel is het zo dat één op de vier eraan overlijdt. Meer onderzoek kan ervoor zorgen dat in het jaar 2025 nog maar één op de twintig eraan overlijdt. Daarnaast kan onderzoek ervoor zorgen dat de behandeling sneller, minder pijnlijk en met minder bijverschijnselen zal zijn. Dat vind ik een geweldig doel waar ik me graag voor inzet.”

Dat deed hij afgelopen jaar zo fanatiek dat hij er een knieblessure aan overhield. Inmiddels is hij gelukkig weer aan de beterende hand. “De marathon is op 1 november, tegen die tijd zal ik zeker weer fit genoeg zijn om de 42,2 kilometer te lopen. De marathon van New York voor KiKa is wel het grootste hardloopdoel dat ik nog heb. Als je filmpjes van die marathon bekijkt, en ziet wat voor sfeer daar hangt… Daar leef ik echt naartoe. Ook tijdens de marathons die ik in Amsterdam liep was er een goede sfeer, maar er waren ook stukken dat je meer met je zelf bezig bent. Al dat publiek dat de lopers langs de kant aanmoedigt zal me zoveel steun gaan geven dat ik zeker weet dat het gaat lukken.”
Zie voor meer informatie en de mogelijkheden om Bart Kaas te steunen de website www.kaasvoorkika.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12