Afbeelding

Hugo Mentink trekt voor KiKa de Alpen in

sport

Editie: Week 33, Jaargang 23 |

Hugo Mentink tijdens één van zijn eerdere hoogtepunten.

NOOTDORP – Hugo Mentink kreeg de liefde voor de Alpinesport met de paplepel ingegoten. Als 11-jarige maakte hij samen met zijn vader de eerste beklimming op de wanden van de Ortler in Italië.

“Vanaf dat moment is mijn liefde voor de klimsport alleen maar gegroeid”, vertelt de Nootdorper. “Het mooie ervan is dat, ook al zit je meestal vast aan een touw, heel erg vrij bent. Je komt nauwelijks iemand tegen onderweg. Dat, in combinatie met de schitterende uitzichten onderweg, maakt de sport uniek.”

Vorig jaar maakte Mentink een expeditie naar Nepal, een onderneming die een jaar in beslag nam. Dit jaar staat een speciale klimpartij op zijn programma. “In het kader van de actie 'Naar de top voor Kika' ga ik, van 5 tot en met 12 september, met vijfentwintig mensen een week klimmen in de Zwitserse Alpen. Eén van de bergen die we gaan bedwingen is de Weisshorn, een berg van 4500 meter. De bedoeling is dat we gesponsord worden en al die sponsorgelden gaan naar KiKa, want de kosten voor de expeditie betalen alle deelnemers uit hun eigen portemonnee.”

KiKa is een belangrijke stichting oordeelt Mentink. “Kinderen horen te spelen en te ravotten. Je ziet echter steeds meer kinderen die aan kanker lijden en die helemaal niet aan spelen toekomen. Ik vind dat we ons moeten inzetten voor KiKa zodat er zo snel mogelijk geneesmethoden worden gevonden.”

Voor zakelijke sponsoren heeft KiKa sponsorpakketten samengesteld, maar uiteraard wordt iedereen in staat gesteld om Mentink in financieel opzicht te laten blijken dat zijn actie wordt gewaardeerd. “Als mensen naar de website www.naardetopvoorkika.nl gaan dan kunnen ze daar mijn persoonlijke pagina vinden. Daar staat aangegeven hoe ze mij kunnen steunen”, besluit Mentink.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12