Afbeelding

Daphne van der Wijngaart met extra motivatie naar WK

sport

Editie: Week 11, Jaargang 23 |

Daphne van der Wijngaart kan tijdens het WK rekenen op de steun van Erik Keus. (foto: Marijn Abbenhuijs)

DELFT - Daphne van der Wijngaart staat aan de vooravond van haar eerste wereldkampioenschap taekwondo. De 14-jarige Delfgauwse haalde vorig jaar al een zilveren medaille op het EK en is sindsdien fulltime met taekwondo bezig. Daar heeft ze hulp bij nodig en die krijgt ze van New York Pizza.

Door: Marijn Abbenhuijs

Op het eerste gezicht is het een apart schouwspel. Daphne van der Wijngaart schudt, gehuld in haar taekwondopak, stevig de hand met Erik Keus. De locatie is het hoofdkantoor van een bedrijf dat pizza’s bezorgt. Om hen heen is het een komen en gaan van dozen fastfood, iets waar Daphne zoveel mogelijk van af moet blijven. Toch zijn de pizza’s vanaf nu haar beste vrienden. “Ik ben jong en heb geen baan”, vertelt ze. “Ik zit op school en steek bijna al mijn vrije tijd in taekwondo. Ik reis nu veel voor m’n sport omdat ik naar buitenlandse wedstrijden mag en dat is duur. Ik kan dus wel wat hulp gebruiken.” Die hulp krijgt ze van haar ouders, trainers en haar leraren op school, maar het financiële plaatje bleef een heikel punt. “Ik krijg op school altijd toestemming om alles voor mijn sport te doen wat nodig is”, geeft Daphne aan. “Ik moet vervolgens zelf gewoon heel goed plannen en keuzes maken. Altijd als ik iets leuks wil doen, moet ik dat inplannen. Het is soms moeilijk om die keuzes te maken. Het feit dat ik nu gesponsord wordt door New York Pizza zorgt ervoor dat het iets makkelijker wordt om de juiste keuzes te maken. Er zijn mensen die in me geloven en daar ben ik heel dankbaar voor. Ik kan daardoor meer wedstrijden draaien en alle artikelen aanschaffen die ik nodig heb om zo goed mogelijk te worden.”


“Sportsponsoring is niet meer vanzelfsprekend”, verklaart Erik Keus zijn hulp aan Daphne. “Toen ik nog sportte, was er vaak nog een clubsponsor die alles bekostigde. Dat zie je steeds minder. Op die manier kan het voorkomen dat sporters teveel offers moeten brengen om hun doelen te halen en ze dat niet kunnen of willen. Dan gaat er talent verloren en dat vind ik een vervelende gedachte. Daarom steun ik Daphne op deze manier. Dat zij straks op het WK staat, maakt me trots. Dat is natuurlijk ontzettend gaaf.” Daphne zelf kan niet wachten tot het zover is. “Het WK is het eerste waar ik het geld van Erik voor ga gebruiken”, zegt ze. “Het zou natuurlijk fantastisch zijn als ik hem kan laten weten dat ik een medaille heb gewonnen. Dit motiveert me echt ontzettend. Ik wil resultaten halen en laten zien dat het terecht is dat hij in me gelooft.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12