Afbeelding

Intensieve samenwerking Delftse apotheken

Algemeen

Editie: Week 24, Jaargang 23 |

Een artist impression van de nieuwe apotheek in het nieuwe ziekenhuis. Patiënten kunnen hier vanaf augustus terecht.

DELFT - Wie regelmatig medicatie nodig heeft, gaat vanzelfsprekend naar de dichtstbijzijnde apotheek. Vaak op voorschrift van de arts. In Delft zijn er acht apotheken die intensief met elkaar samenwerken.
Onlangs sloot Apotheek Delft Centrum de deuren. Voor spoedrecepten komt er een nieuwe apotheek bij in de hal van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Ook patiënten die ontslagen zijn uit het ziekenhuis of die de polikliniek bezochten, kunnen hier terecht. “Apotheek Delft Centrum was economisch niet meer rendabel”, vertelt Cees van Mourik, apotheker bij Voorhof Apotheek en Pieter van Foreest. “Alle patiënten zijn overgegaan naar de apotheken Vrijenban, Wippolder of Hof van Delft. Deze liggen relatief dicht bij elkaar, zodat er altijd een in de buurt is. Onze klanten krijgen de service die zij gewend zijn en vaak zelfs van dezelfde medewerkers. Al het personeel van Delft Centrum is verdeeld over de andere apotheken.”
Opening Poli-apotheek
Eind augustus openen de deuren van de Poli-apotheek in de hal van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Deze apotheek neemt de spoeddienst over van Buitenhof Apotheek. Na een bezoek aan de naastliggende huisartsenpost of spoedeisende hulp kunnen klanten 24 uur per etmaal en 7 dagen per week in de Poli-apotheek terecht voor spoedrecepten. De apotheek verzorgt de spoeddienst voor Delft, het Westland en Oostland. “Wij leveren medicatie na bezoek aan een specialist en bij ontslag uit het ziekenhuis”, vertelt apotheker Selma Bazdulj. “De lijnen met de specialisten zijn kort. Omdat in de Poli-apotheek veel klanten komen die voor het eerst hun medicatie krijgen, ruimen we extra tijd in voor uitleg en een check met de bestaande medicatie. Ook zorgen we na ontslag uit het ziekenhuis voor een goede farmaceutische overdracht aan de eigen apotheek. Het uitwisselen van medische informatie is van groot belang om professionele zorg te kunnen verlenen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12