Afbeelding

Condensprobleem in innovatieve ramen nieuw ziekenhuis verholpen

Algemeen

Editie: Week 27, Jaargang 23 |

DELFT – De ramen in het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis zijn dusdanig innovatief dat  nog nergens  ter wereld een dergelijk systeem bestond. Bij het inbouwen ervan kwam echter een ontwerpfout aan het licht die ervoor zorgde dat condens tussen de ramen kon komen.
“De leverancier heeft daarom een aanzienlijk aantal ramen moeten openmaken en moeten voorzien van extra rubber strips”, laat een woordvoerder van het Delftse ziekenhuis weten. De herstelwerkzaamheden zijn inmiddels voltooid.
In het oude ziekenhuis hangt de zonwering ‘gewoon’ aan de buitenkant van het pand. Dat systeem had veel nadelen, vond het ziekenhuis, want bij harde wind kon de zonwering beschadigen, het maakte lawaai en onderhoud was risicovol. In het nieuwe ziekenhuis is de zonwering – elektronische jaloezieën - bevestigd in de ruimte tussen twee ramen. Deze zijn van afstand, ook door de patiënt, te bedienen. ‘Stil, isolerend en makkelijk in onderhoud. Een vooruitstrevend plan’, schrijf Reinier de Graaf op haar eigen website. “Het idee is prachtig, maar het pakte in de praktijk in eerste instantie dus even anders uit”, voegt de woordvoerder eraan toe. Volgens hem heeft de bouw en de geplande opleveringsdatum hierdoor geen vertraging opgelopen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12