Afbeelding

Bij nacht en ontij - column Nachtburgemeester Leo Quack, 18 januari 2015

vaste rubrieken

Editie: Week 3, Jaargang 23 |

Om te beginnen wil ik iedereen het allerbeste wensen voor 2015. Het kan niet anders dan een mooi jaar worden, want we zijn de afgelopen weken heel wat nieuwjaarsrecepties afgegaan. Als alle plannen die daar werden ontvouwd, bewaarheid worden, dan wordt het een prachtig jaar.
2014 Eindigde met een grote treurnis voor de Delftse horeca. Gé Koot, de man met de ideeën, overleed. Hij heeft er toch voor gezorgd dat de Delftse horeca op de kaart is komen te staan.
Verder zijn we het nieuwe jaar goed begonnen. Naar aanleiding van al het darten op tv ben ik op uitnodiging van de eigenaar van sporthal Buitenhof eens naar het darten gaan kijken. Het werd een prachtige middag, waarbij het mooi is om te zien dat een man of zestig daar lekker aan het darten, eten en drinken is zonder dat er daarbij een wanklank valt.
Ook was er de manifestatie op de Markt, vanwege de gebeurtenissen in Parijs. Het was goed dat in zo'n korte tijd zoveel mensen konden worden opgetrommeld om een signaal af te geven. Nu is het alleen de vraag of ze het straks niet binnen de kortste keren zijn vergeten.
Veel prettiger was het in de Tobbe, bij de opname van een clip van een carnavalsnummer waar we met Koos Bommelé heen zijn gegaan. De aanwezigen moesten polonaise lopen en moesten heel het opnameproces met één flesje Flügel doen. De stemming zat er dus goed in! Wij zagen vanuit een hoekje toe hoe graag iedereen in beeld wilde komen: prachtig!
Dan was er vorige week ook nog het Stadsbal van dansschool Wesseling in Theater de Veste. Het is prachtig om te zien hoeveel animo er onder de jeugd toch nog is voor stijldansen. Die mensen leggen er ontzettend veel passie in.
Wat me de afgelopen tijd weer is opgevallen, is dat er in Delft een groot gebrek is in het nachtleven. Ik ben de laatste weken 's nachts op pad geweest en dan constateer je dat er behoefte is aan een plek waar je 's nachts nog een dansje kan maken. Je hoort van alle kanten dat hier behoefte aan is.
Ten slotte ben ik afgelopen maandag naar de horecabeurs geweest in Amsterdam, waarna we met een groep zijn gaan stappen. Bij de beurs scoorden het Stads Koffyhuis en De Sjees een top-10 klassering bij Het Beste Broodje van Nederland. Uiteindelijk werd het zo laat, dat ik dinsdag niet ben gaan spinnen. We hebben met de groep Delvenaren al 10.000 euro opgehaald voor Inloophuis Debora. We gaan nog twee dinsdagochtenden verder en u bent meer dan welkom om bij het sportcentrum van de TU binnen lopen om de kas verder te spekken.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12