Bij nacht en ontij

  vaste rubrieken

Editie: Week 52, Jaargang 22 |

De Kerstdagen zijn weer voorbij en dat is een mooi moment om terug te blikken op 2014. Voor de horeca was het, vooral door het mooie weer, een goed jaar. Daarbij zullen er best mensen zijn die Louis van Gaal een griezel vinden, maar ik denk dat vrijwel alle Delftse horeca van hem genoten heeft het afgelopen jaar.

Toch is het niet alleen maar hosanna hallelujah in de stad. Ik denk dat de gemeente op het gebied van de marketing in 2015 meer moet doen om toeristen naar onze mooie stad te halen. De concurrentie wordt steeds groter en als je niets doet, delf je het onderspit. Daarbij denk ik ook dat er gezorgd moet worden voor een gevarieerd winkelbestand. Wat dat aangaat mogen de huisbazen ook in het begin wel wat flexibeler zijn en ondernemers de kans geven om iets op te bouwen: leegstand kost ze ook geld. De Oude Langendijk is een voorbeeld van hoe het ook kan. Dat is een mooie winkelstraat geworden, waardoor toeristen ook langer in de stad blijven.

Verder is het op het gebied van het nachtleven steeds moeilijker om iets te organiseren in verband met de geluidsoverlast, terwijl er duidelijk wel behoefte aan is. Zondag speelde Doggybag in Theater de Veste en daaruit bleek dat dit soort feestjes er veel te weinig zijn: als je 's nachts wilt dansen is er weinig meer te beleven in de stad. Zo zijn er meer dingen die al vaker aan de orde zijn gekomen, maar daar komen we nu niet op terug: we gaan positief 2015 in.

Wat dat aangaat is mijn hoop dat we wat verdraagzamer met elkaar omgaan en iedereen wat water bij de wijn doet. De wereld staat in brand en wij maken ruzie over wat geluidsoverlast tijdens Lichtjesavond, wat overigens weer een succes was.

Wat ook weer traditioneel mooi was, was het Kerstconcert dat door de krant Delft op Zondag werd georganiseerd in de Oude Kerk. Vooraf waren we uitgenodigd om aan tafel te gaan bij Lambert. Het Lambert van Meerten Museum is een gigantisch mooi gebouw en het is zonde dat daar zo weinig mee gebeurt. We zijn met Nusantara en het Legermuseum al trekpleisters kwijt; dan is het zonde dat dit ook weer leeg staat.

Ten slotte wens ik iedereen een mooi en gezond 2015. Als het niet minder wordt dan 2014 hebben we wat mij betreft niets te klagen. Mijn hoop is dat om als Nachtburgemeester weer veel mooie evenementen mee te maken en dat alle partijen daarvan kunnen genieten.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1