Afbeelding

Samenwerking, communicatie en creativiteit zijn essentieel in 2015, denkt Alwin Snel

Algemeen

Editie: Week 1, Jaargang 23 |

Alwin Snel denkt dat 2015, ondanks de bezuinigingen, een mooi jaar kan worden voor Delft. (foto: Alphons de Wit jr.)

DELFT – Op cultureel gebied ziet het ernaar uit dat 2015 een jaar van bezuinigen wordt. Volgens Alwin Snel, die sinds januari directeur van Bureau Binnenstad Delft is, hoeft dit niet te betekenen dat het ook gedaan is met de evenementen in de stad. “Maar samenwerking en communicatie zijn hierbij wel essentieel.”

Volgens Snel was het jaar 2014 er één van stilte voor de storm. “Want voor iedereen is duidelijk dat er in 2015 nieuwe bezuinigingen aan zitten te komen. Je ziet dat mensen daarop al snel negatief reageren en dat vind ik jammer. Ik denk dat de nieuw ontstane situatie zeker mogelijkheden biedt, maar dan moet je als ondernemer wel creatief zijn en samenwerken.”

Voorbeelden hiervan waren er in het afgelopen jaar al. “Zo hebben de ondernemers op de Markt tijdens Koningsdag en bij de eerste editie van Delft Citypop de handen ineen geslagen en dat leidde tot mooie evenementen. Dit vergt de nodige investeringen, maar als je voor een goed verdienmodel zorgt, vaar je daar als ondernemer ook weer wel bij.”

Creativiteit is dus geboden. “Want het is in ieders belang dat er zoveel mogelijk mensen naar de stad komen. Daarbij denk ik dat we in 2015 pas écht gaan merken wat de bezuinigingen betekenen.  Het loont niet om stil te zitten en te wachten tot de mensen naar de stad komen: het moet aantrekkelijk worden gemaakt.”

Ook communicatie speelt hierbij, vindt Snel, een belangrijke rol. “Daarom is het belangrijk dat alle relevante belangenverenigingen vertegenwoordigd zijn in het Bestuurlijk Overleg Binnenstad. Dit is een goede basis om naar een groei te werken. Hierbij moet wel in ogenschouw genomen worden dat deze groei niet voor iedereen even fijn is, en dan moet vooral aan bewoners worden gedacht. Het zal namelijk betekenen dat sommige detaillisten, maar ook horecagelegenheden hun openingstijden op momenten zullen moeten verruimen. Ik denk dat als daarover duidelijk gecommuniceerd wordt, dit niet tot problemen hoeft te leiden.”

Voor Snel persoonlijk wordt 2015 vooral een spannend jaar. “Mijn eerste jaar als directeur van Bureau Binnenstad Delft zit erop. Net als bij een artiest moet het tweede album meteen staan. Daarom hoop ik dat de volgende editie van Delft Citypop een succes wordt. Verder zijn we steeds op zoek naar alternatieve geldstromen, zodat we evenementen als Koningsdag en Lichtjesavond kunnen blijven realiseren. Voor ons geldt hetzelfde als voor alle andere partijen in de stad: we moeten creatief zijn en met elkaar nieuwe projecten opzetten; dan wordt 2015 voor iedereen een mooi jaar.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12