Afbeelding

Mooi, overzichtelijk, gezellig, interessant, licht, ruim, veilig en toegankelijk

Algemeen

Editie: Week 13, Jaargang 23 |

Jorren Verheesen.

Jorren Verheesen (19)
“Ik vind het station heel mooi”, geeft Jorren Verheesen aan. “Er zijn alleen veel te weinig fietsenstallingen. Ik ben elke keer echt lang aan het zoeken naar een vrije plaats. Maar laten we voorop stellen dat het er heel netjes uitziet.” Het grootste voordeel is volgens hem dat het nu een tunnel is. “Het spoor was eerst een litteken voor de stad. Dat gaat nu verdwijnen. Waarschijnlijk komt het er hier straks heel mooi uit te zien.”


Kees (66)
Kees vindt de ruimte op het station een groot pluspunt. “Ik vind het overzichtelijker. Daardoor zie je beter hoe mooi het is. Bovendien is het goed geïsoleerd. Het is niet koud in het gebouw.” Hij geniet bovendien van de aanwezigheid van de piano. “Ik hoop dat hij mag blijven staan. Hoewel ik geen noten kan lezen, vind ik het prachtig om piano te spelen. Zeker rondom de Kerst kan dat voor een hele leuke sfeer zorgen.”


Evert Fortuin (67)
“Ze zouden op elk station zo’n piano neer moeten zetten”, vindt Evert. “Ik merk dat als ik een liedje van de Sound of Music speel dat mensen gaan meezingen en zelfs dansen. Dat is erg leuk. Muziek verbindt. Alle culturen vinden dat mooi.” Hoe mooi het nieuwe station ook is, die ene kleine piano maakt het voor Evert nog mooier. “Eigenlijk zou hier dan ook nog zitplaats omheen moeten zijn. Dan is het helemaal gezellig.”


Luis Rabello (36)
Luis likt zijn vingers af bij de moderniteit van het nieuwe station vergeleken met het oude stadscentrum van Delft. “Dat is heel interessant. De ronde, nieuwe vormen van dit gebouw naast de oude gebouwen in de stad zorgt voor een bijzonder effect. Dat contrast zie je door heel Nederland veel en dat is prachtig. Overigens is het nieuwe station ook erg gebruiksvriendelijk. Alles werkt prima, dat scheelt ook.”


Sander Willer (22)
“Ik vind het mooi geworden”, zegt Sander. “Alleen de draaideuren zijn een minpuntje. Als je net op tijd bent voor de trein, is het vervelend dat die deuren maar zo langzaam gaan.” Alles bij elkaar vindt hij het een goede verbetering ten opzichten van het vorige. “Het is heel overzichtelijk. Het vorige was oud en koud, maar dit station is lekker overdekt. Wachten op de trein is nu een stuk aangenamer.”


Bo Koperdraat (20)
Bo hoeft niet lang na te denken over wat ze het mooiste vindt aan het nieuwe station. “Ik vind het plafond heel erg gaaf, met die plattegrond. Daarnaast is het ruimer opgezet dan het vorige. Dat is een voordeel.” Toch vindt ze niet alles perfect. “Het is onhandig dat de fietstrap er nog is, daardoor moet je omrijden. Voor mij zit het grootste verschil gewoon in het uiterlijk. De winkels hebben voor mij geen meerwaarde.”

Jan Willem Dieten (63)
“Het mooiste is natuurlijk dat het viaduct weg kan”, vindt Jan Willem. “Boven de grond kun je nu allemaal leuke dingen gaan doen. Kijk maar om je heen naar hoeveel ruimte daar nu voor is. En dat op een plek die eigenlijk onhandelbaar gemaakt was door het viaduct. Dat daar nu eindelijk iets moois voor in de plaats komt, verdient Delft. Dit mooie, lichte en ruime station is daarvan het eerste voorbeeld.”


Saskia Bolten (60)
Het grootste voordeel van het nieuwe station zit hem voor Saskia Bolten in de toegankelijkheid. “Je kunt er komen met een rolstoel, met een kinderwagen en op alle andere manieren”, geeft ze aan. “Het is heel fijn dat de trappen nu weg zijn. Je kunt nu op alle manieren reizen, hoe mobiel je ook bent. Daarnaast is het geluidsoverlast in de stad weg. Je hoort hier nu zelfs af en toe stilte. Delft is er rustiger en toegankelijker op geworden.”


Sven Peetoom (21)
“Ik vind het nieuwe station mooi”, begint Sven. “Dat hoort ook bij de allure van Delft. Ik denk dat het voor het toerisme ook goed is. Toeristen zien nu meteen dat ze in een mooie stad terecht zijn gekomen. Vroeger had je het gevoel dat je op een bouwterrein stond. Dat je nu binnen in dit mooie gebouw op de trein staat te wachten, geeft ook meer een gevoel van veiligheid.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12