Hoe gaat het met Bram Kok?

sport

Editie: Week 41, Jaargang 22 |

Bram Kok (79) speelde nooit in het eerste elftal van Vitesse Delft, maar is in de gehele Delftse voetbalwereld bekend als Mister Rikketik.

– Hoe ben je zo bij Vitesse Delft terechtgekomen?
“Ik zou op voetbal gaan en zelf wilde ik graag naar BEC. Ik kwam uit een christelijk gezin en daarom kwam daar niets van in. Ik rolde binnen de club de jeugdafdeling in en daar ligt nog steeds mijn hart. Ik kijk op zaterdag liever een wedstrijd van de F3 dan van de senioren.”

– Hoe ben je aan de naam Mister Rikketik gekomen?
“Ik houd me al zo'n vijftig jaar bezig met de activiteiten bij Vitesse Delft en een jaar of veertig geleden organiseerde ik in de avonduren een soort competitie voor Vitessespelers onderling. Toen het cafétoernooi, dat tijdens zomeravonden werd gespeeld tussen caféteams, ophield, vroegen ze of ze bij ons mochten aanhaken. Ik had bij elke activiteit een yell: Rikketikketik, hoi, hoi, hoi. Daarom word ik nu nog steeds Mister Rikketik genoemd.”

– En die competitie was een succes?
“Zeker weten, we hebben heel wat afgelachen in die jaren. We organiseerden er hele feestavonden omheen met Albert, die de disco voor zijn rekening nam. We hielden bingo's, waarbij de hoofdprijs een gebraden speenvarken was en waarbij de 'winnaars' met minder geluk na een aantal biertjes met een mandje geraniums op de fiets naar huis gingen.”

– Wie speelden er zoal in de competitie?
“We hadden teams als de Dupon Boys, de De Boo Boys, Sportclub Bertus, twee bejaardenelftallen van DHC zoals ze zichzelf noemden. Daar speelde Gé Faase Storm mee. Verder had je gasten als Chris Vaderloos en Martin Stoelinga. Maar dat zijn maar enkele namen. Als ik nu bij een willekeurige club in Delft ga kijken, komen er altijd mensen naar me toe om herinneringen op te halen.”

– Wat voor herinneringen dan zoal?
“Dat het toch wel prachtige tijden waren. Het ging daar echt alleen om de leut. Natuurlijk werd er gevoetbald, maar het was altijd gezellig. Ze stonden op het veld en daarna volgden altijd leuke avonden met een happie en een tappie.”

– Wat heb je nog meer gedaan op voetbalgebied?
“Ik ben jarenlang lid geweest van de Delftse Pupillencommissie met onder meer Toon Baart, Jan van Zuilen, Frans Kraus, Bertus de Blij, Theo Spaandonk en heer Makkes. Ook daar zorgde ik voor de activiteiten, want het voetbal deed me niet zoveel. Ten slotte doe ik nog best wat bij Vitesse, de club waar ik al zo'n zestig jaar lid ben. Ik zit bij de visclub en doe dingen rond de open dag en organiseer feestavonden. Daar ga ik nog wel even mee door ook.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12