Afbeelding

Hoe gaat het met Niek Praagman?

sport

Editie: Week 5, Jaargang 23 |

Niek Praagman komt oorspronkelijk uit Drachten, maar groeide uit tot een echte Vitesse Delft-man. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Niek Praagman (67) verhuisde op zijn drieëntwintigste naar Delft en ging bij C.S.V.D. voetballen. Na een niet onverdienstelijke voetballoopbaan, bekleedde hij alle bestuursfuncties bij Vitesse Delft. Momenteel is hij penningmeester.

Praagman komt uit Drachten, studeerde in Amsterdam en vond zijn eerste baan bij de TU Delft. “Toen we na een tijdje heen en weer reizen van Amsterdam naar Delft verhuisden, ging ik op zoek naar een voetbalvereniging. Omdat ik op zaterdag wilde voetballen, kwam ik bij C.S.V.D. uit. In het begin trainde ik alleen mee, omdat mijn overschrijving te laat kwam. Al snel veroverde ik een plek in de selectie. Het leuke was dat ik al in de eerste periode buiten het voetbal ook veel mensen van de club tegenkwam. Die gezelligheid en de familiebanden, waardoor ik nog steeds word verrast, zijn voor mij kenmerkend voor de club.”

– Met wie speelde je zoal samen?
“Onder meer met Ben van Peppen en Gerrit Schuitemaker, maar degene die er wat mij betreft uitsprong, was Ed Blok. Hij had de zeldzame kwaliteit om via een simpele schijnloopactie tegenstanders eenvoudig op het verkeerde been te zetten en zo naar de andere kant ruimte te maken. Dat maakte indruk. Ik heb heel wat spelers voorbij zien komen en het leuke is dat je meestal na één wedstrijd samenspelen aardig door had wat voor type het was. Verder was het prachtig om aan de Middelweg te spelen. Bij thuiswedstrijden kwam er meestal wel minstens vijftienhonderd man kijken, voor een groot deel ook spelers van zondagclubs.”

– Hoe was de sfeer?
“Heel goed. Ik weet nog dat we na de training vaak nog een halfuurtje uitzweetten en dat Maarten Jongejan onophoudelijk moppen aan het tappen was. Ook kon ik genieten van het flipperen, terwijl anderen liever kaartten. Het mooie was wel dat we in die tijd met elkaar bezig waren: in de zomerstop voetbalden we met het eerste tot en met het achttiende gemengd in de Delftse Hout. Ik heb het idee dat dat in deze tijd allemaal wel anders is. Als ik op donderdag achter de bar sta en de selectie is aan het eten, dan heeft iedereen een mobieltje binnen handbereik.”

– Hoe gaat het nu met de club?
“We hebben een dipje gekend. Begin deze eeuw hadden we een goede periode, maar daar is de klad een beetje ingekomen. Door keuzes die niet allemaal gelukkig uitvielen. Dat had zijn weerslag op de aanwas van de jeugd en het aantal elftallen. We zijn met een grotendeels nieuw bestuur bezig om diverse zaken op de rails te krijgen. We zijn denk ik op de goede weg: de instroom van onderaan komt weer op gang en we hebben bijna over de hele linie elftallen en trainers met een positieve uitstraling.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12