Afbeelding

Hoe gaat het met Ben van Peppen?

sport

Editie: Week 22, Jaargang 34 |

Vitesse Delft gaat Ben van Peppen nog steeds aan het hart. “Ik vind het leuk om weer wat voor de club te gaan doen.” (foto: Roel van Dorsten)

Ben van Peppen (66) speelde in de jeugd van DHC, maar maakte vooral furore in de voorhoede van C.S.V.D..

– Wanneer ben je begonnen met voetballen?
“Op mijn twaalfde heb ik me ingeschreven bij DHC; in die tijd kon je pas op latere leeftijd lid worden van een voetbalclub. Ik heb daar vier of vijf wedstrijden in het eerste elftal gespeeld, toen nog onder trainer Kurt Linder. Hij riep altijd: 'Van Peppen, nicht dürch die Beine spielen!'. Ik hield nogal van dat soort grapjes. Toen de sponsor Hoogenboom de stekker eruit trok, was er een ware exodus. Ik bleef er voetballen onder de nieuwe trainer, Lies van Geest. Toen hij twee seizoenen later naar C.S.V.D. vertrok, ging ik met hem mee.”

– Daar heb je mooie tijden gekend?
“Zeker weten. We hadden er een heel mooie groep met onder anderen Ton Zoutendijk, Niek Praagman, Pleun van den Akker en Ed Blok. Ook naast het voetbal gingen we heel veel met elkaar om, waarbij ook de dames altijd meegingen. Bij mijn vrouw Maud lukte dat niet altijd; zij korfbalde namelijk altijd in het eerste van DES, dat ook op zaterdag speelde. Wat ook wel mooi was, was dat de Delftse Post ons, toen we trouwden, tot Delfts sportechtpaar uitriep.”

- Hoe ging het op voetballend gebied?
“Heel goed; we hadden een sterk elftal en promoveerden zelfs naar de eerste klasse: op dat moment het hoogst haalbare amateurniveau. Dat deden we door twee beslissingswedstrijden tegen Geinoord te spelen op het terrein van RVVH. Verder was ik een pingelaar die er soms wel 27 in een seizoen inschoot. Mijn ploeggenoten plaagden me wel en zeiden dat ik met een eigen bal moest gaan spelen.”

- Hoe volg je het voetbal nu nog?
“Ik ga regelmatig bij mijn zoon Ard kijken, die bij Roda JC speelt. Het is mooi dat dromen van vaders vaak bij zoons uitkomen; al heb ik er uiteindelijk voor gekozen om geen prof te worden. Verder ben ik niet lang geleden gestopt met werken en heb ik onlangs met mensen van Vitesse om tafel gezeten om te kijken of ik wat voor de club kan doen. Voorlopig blijft dat bij het faciliteren van visiebijeenkomsten die de club gaat organiseren. Hierin kunnen alle leden nadenken over hoe zij willen dat Vitesse Delft er over vijf jaar uitziet.”

- Heb je ook puur op voetballend gebied ambities?
“Ik zit eraan te denken om op termijn iets met mentale weerbaarheidstrainingen te doen. De KNVB hamert er steeds meer op om iets met de mentale aspecten in het voetbal te doen. Het lijkt me leuk om dat bij Vitesse Delft gestalte te geven.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12