Hemd van het lijf

Algemeen

Corina Heuvelman (62) is dit jaar voor het eerst voorzitter van de Mooi Weer Spelen. Ze zal er met de overige bestuursleden, waaronder de nieuwe en enthousiaste coördinator Els Brouwer, alles aan doen om het festival dit jaar plaats te laten vinden.

1. Waarom wilde je hier, op de Boterbrug, worden gefotografeerd?
“Ik heb begrepen dat hier ruim vijfentwintig jaar geleden het idee voor de Mooi Weer Spelen bedacht is. De eigenaar van ijssalon Van Bokhoven was één van de grondleggers. Inmiddels zijn we druk bezig om de zilveren editie van de Mooi Weer Spelen voor te bereiden.” 

2. Ben je een echt theatermens?
“Dat kun je wel zeggen ja. Ik heb één jaar de toneelschool in Amsterdam gedaan, maar dat bleek toch niet echt iets voor mij. Wel heb ik het theater altijd een warm hart toegedragen. Zo heb ik als wethouder van cultuur de Mooi Weer Spelen een keer mogen openen. Verder heb ik samen met twee anderen het initiatief genomen om theater de Veste te bouwen en ben ik als wethouder verantwoordelijk geweest voor de realisatie ervan.” 

3. Hoe staat het met de voorbereidingen voor de jubileumeditie van de Mooi Weer Spelen?
“We doen hard ons best om het festival plaats te kunnen laten vinden en op dit moment ben ik positief gestemd. De financiering is nog niet helemaal rond, maar ik heb goede hoop. Verder zijn we met allerlei partijen in gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Zo is er onder andere contact met de gemeente, TU Delft en een groep mensen die al vanaf het begin bij het evenement betrokken zijn.” 

4. Jullie vormen een nieuw bestuur, gaan jullie wel langer verder dan het vorige?
“Het bestuur is gedeeltelijk nieuw. Ik ben als voorzitter een nieuweling, maar de penningmeester is gebleven. Verder hebben we nog een vrijwilliger bij het bestuur en is er een werkgroep van vrijwilligers die we vaak bij de vergaderingen vragen. We richten ons op dit moment vol op de editie van 2012 en proberen een visie te ontwikkelen voor de lange termijn.” 

5. Hoe moet de editie van begin juni eruit komen te zien?
“Vorig jaar zijn we al teruggebracht naar één dag en daarom hebben we besloten om met de organisatie van de Levende Etalagedag samen te gaan werken. Zo is er op zaterdag een programma, waarbij we proberen om het met een spektakel af te sluiten. Verder hopen we net als vorig jaar op zondag straattheater te hebben. Daarnaast proberen we de Memory Lane te organiseren, waarin mensen kunnen aangeven welke voorstelling uit het verleden ze graag zouden terugzien.” 

6. Wat is er zo leuk aan de Mooi Weer Spelen?
“Het feit dat je door de stad loopt en je op elke straathoek verrast kan worden. Ook de interacties van het publiek met de rare straatartiesten is geweldig. Vaak is het ook nog de vraag of iets echt is of theater. Dat vind ik er zo leuk aan.” 

7. Als ik burgemeester van Delft zou zijn, dan…
“… zou ik me vooral inzetten om alle creativiteit en al het enthousiasme dat er in de stad leeft bij elkaar te brengen. Ik ben ervan overtuigd dat Delft nog veel meer kan bruisen. Als je bijvoorbeeld ziet hoe weinig er over de werkzaamheden in de Spoorzone wordt geklaagd en wat voor leuke initiatieven er daar genomen worden, is dat prachtig.” 

8. Is Delft een echte theaterstad?
“Dat is wat veel gezegd, maar je ziet wel dat een evenement als de Mooi Weer Spelen dertigduizend mensen naar de stad trekt. Ook hebben we heel wat mensen moeten overtuigen om het theater van de grond te krijgen, maar nu het er eenmaal staat is het een succes gebleken. Verder is Delft een stad met een jonge bevolking en als je die aan weet te spreken, zit je goed.” 

9. Wat doet de organisatie van de Mooi Weer Spelen hieraan?
“Vroeger hadden we Blikopener als onze ‘jongerenorganisatie’. Tegenwoordig opereren zij veel zelfstandiger en moeten we het anders zien te doen. We leggen dit jaar het accent op jongeren. Dit jaar is één van onze slogans The street is your stage, waarmee we ons gaan verdiepen in de jongerencultuur van nu.” 

10. Heeft de organisatie van de Mooi Weer Spelen veel last van de crisis?
“Zeker weten. Het is lastig om de financiering rond te krijgen en het al dan niet doorgaan van het evenement is hiervan afhankelijk. We hebben inmiddels zeshonderd binnenstadondernemers gevraagd een bijdrage te leveren. Daarnaast is er dit jaar voor het eerst de mogelijkheid tot crowdfunding, zodat je een soort van Vriend van de Mooi Weer Spelen kunt worden. We hopen dat veel mensen dat willen doen.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12