Afbeelding
Foto: Alyssa van Heyst Photography

Van Daal Makelaardij: ‘Kijken, kijken en…… kopen.’

wonen

DELFT - Van Daal Makelaardij zet als vanouds de deuren van het kantoor aan de Voldersgracht 33 weer open tijdens de NVM Open Huizen Dag. Het grote aantal deelnemende woningen is een goede afspiegeling van het aandeel dat de Energieke Makelaar inneemt op de woningmarkt in Delft en omgeving. 

“Bij een ruim woningaanbod hoort ook een groot aantal deelnemers tijdens het open huis en een groot aandeel in het totaalaanbod van deelnemende huizen”, aldus makelaar Jan-Paul van Daal, die zich met recht van het eerste uur mag noemen als het gaat over de Open Huizen Dag. “Ik heb de allereerste meegemaakt in de jaren ’90 toen het nog exclusief was voor ERA-makelaars. Het was destijds een baanbrekend evenement waar men nog erg aan moest wennen. We bemanden toen nog zelf zo veel mogelijk de deelnemende huizen, maar tegenwoordig leiden de eigenaren de kijkers op deze dag zelf rond. ” Jan-Paul ziet ook dat het doel van een open huis in de loop der jaren veranderd is. “Vroeger hield je alleen open huis als de woning niet snel verkocht werd. Nu is het een essentieel onderdeel van onze marketing bij het verkopen.”

Ook info over nieuwbouw
Hij benadrukt wel dat Van Daal Makelaardij alleen een open huis doet als er een landelijke open Huizen Dag is. “Voor de rest doen wij altijd als makelaar zelf de bezichtigingen en hoeven verkopers hun huis niet zelf open te stellen en kijkers rond te leiden.” Het kantoor is zaterdag 6 april een uur langer open dan gebruikelijk, dus tot 16 uur. “Wanneer mensen op die dag nog een aankoopmakelaar nodig hebben kunnen wij snel schakelen en direct even bij de woning gaan kijken. Je ziet dat bij een open huis een deel van de kijkers oriënterend is, maar er zitten ook serieus gerichte kijkers bij die echt willen kopen. Vaak volgt de week erop een tweede bezichtiging en zijn wij er weer bij als makelaar.” De Energieke Makelaars zijn er overigens aan gewend om op zaterdag te werken, want iedere zaterdag is het kantoor geopend.

Tijdens de Open Huizen Dag kan men op het kantoor ook informeren over nog twee beschikbare nieuwbouw appartementen in De Hooghe Delft en zich alvast inschrijven als geïnteresseerde voor nieuwe projecten.

Veel vraag
Een goede tip is volgens Jan-Paul om de route voor de Open Huizen Dag zo efficiënt mogelijk uit te stippelen. “En het is altijd handig om op de dag zelf nog te kijken welke huizen deelnemen of op het laatste moment verkocht zijn.” De makelaar verwacht een drukke dag met veel interesse, gezien de nog steeds overspannen huizenmarkt. Er is veel vraag, en helaas nog steeds te weinig aanbod.”

info@vandaalmakelaardij.nl
015 - 2127300
www.vandaalmakelaardij.nl