Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

wonen

DELFT- Al negentig jaar is deze fraaie woning uit 1885 in het bezit van de familie Wijsman. Maar niet meer voor lang, want telg Ger Wijsman hoopt vanwege een op handen zijnde emigratie naar Oostenrijk het huis spoedig te verkopen.

Toekomst in de bergen
Hij heeft het er graag voor over, als een verblijf in een voormalige boerderij in de zuivere berglucht en de natuur zijn kinderen van 21 maanden en twee maanden oud een mooie toekomst biedt. “We wilden hen laten opgroeien in de natuur in plaats van in de stad. Ik vind Delft ook meer en meer een grote stad worden en ben daardoor mijn binding ermee een beetje kwijtgeraakt. Mijn vrouw en ik houden zelf ook van de natuur en de bergen. We dachten: of we stoppen onze energie in dit huis of we besluiten resoluut om naar Oostenrijk te gaan. En het werd de laatste optie, waarbij we overigens onze schoenmakerij mee verhuizen!”

Lagere verkoopprijs
Het wil niet zeggen dat Ger niets aan de woning heeft laten doen. “Ik heb deze twintig jaar geleden helemaal laten verbouwen en ben er toen ook gaan wonen. Het enige waar nog niets aan is gedaan, is de pui. De voorkant moet nog worden gestukt en geverfd, dus daar moet door de nieuwe bewoners nog wel in geïnvesteerd worden. Maar dit gegeven is verwerkt in de aankoopprijs, zodat het huis goedkoper op de markt is gekomen! Het bouwkundig rapport is desgewenst beschikbaar!”  

Authenticiteit gewaarborgd
De verdere staat van het huis is prima. Door een goede isolatie door onder andere HR++ glas in kozijnen en voordeuren, en de aanwezigheid van zonnepanelen, zijn de energielasten zeer laag. De authentieke look is behouden gebleven, wat onder andere is te zien aan de plafondlijsten en de sierlijsten om de kozijnen.

Veel ruimte voor berging en uitbreiding
Er is veel bergruimte zowel binnen- als buitenshuis. Ger: “Op de zolder kun je veel spullen kwijt. Door de ruimte en hoogte biedt deze sowieso veel mogelijkheid voor uitbreiding van het aantal slaapkamers daar. Verder is er bergruimte onder de trap en in de voorraadkast in de kamer. Leuk detail is trouwens, dat deze laatste eigenlijk in de keuken van de buren staat! In de vijftien meter diepe achtertuin is ook opslagruimte voor het hout voor de open haard in de woonkamer. Uiteraard kan deze ruimte ook worden gebruikt om andere dingen onder op te slaan.”  

Landelijk wonen
Woongenot haalde het gezin volgens Ger uit de ruime, sfeervolle woonkamer met de grote pui met openslaande deuren naar de zeer ruime achtertuin op het noordoosten, die twee jaar geleden opnieuw is bestraat met hardstenen tegels en steentjes. Door de diepte van de tuin kun je er van de zon genieten van 11 uur s’ morgens tot 20 uur ‘s avonds. “Het is als het ware landelijk wonen in de stad. Met de rust van het wonen in een straat waar geen doorgaand verkeer doorheen gaat, net aan de rand van het centrum. Je zit op een paar minuten lopen van het station en de winkels. En het is gezellig wonen in het Westerkwartier, waar deze wijk ook om bekend staat.”            

Pootstraat 52, Delft
Vraagprijs is: 625.000,- k.k.
Woonoppervlak is: 130 m2
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding