Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

wonen

RIJSWIJK- Ruim zeven jaar geleden waren Erwin van Vliet en zijn gezin de eerste bewoners van deze prachtige ruime nieuwbouwwoning. Aan de wens om dichter bij Delft te gaan wonen werd hiermee ruimschoots voldaan. “In zeven minuten ben je op de fiets in Delft om uit eten te gaan of een lekker ijsje te gaan eten”, aldus Erwin. 

Veluwe in achterhoofd
Aan dit lichte, instapklare huis, met de lusten van de nabije stad en de rust van het wonen aan een doodlopende straat, ligt de verhuizing van de familie dan ook niet. Erwin: “We wonen hier heel erg naar ons zin, maar in het achterhoofd was altijd nog ons droomhuis op de Veluwe met een groot stuk land voor paarden en schapen aanwezig. En dat droomhuis hebben we daar nu gevonden.”

Drie ingrediënten voor woongenot
Erwin omschrijft zijn woongenot aan De Ruijt door de jaren heen in drie woorden: licht, ruimte en rust. Hij licht toe: “Bij de bouw van de woning hebben we gekozen voor een uitbouw aan de achterkant, waardoor licht en ruimte is gecreëerd. Qua bergruimte hebben we beneden onder de trap een grote kast, in de keuken een apothekerskast en op de slaapkamers op de eerste verdieping een kastenwand. In de slaapkamer op de tweede verdieping zijn openslaande deuren naar het dakterras, wat een gevoel van buiten leven geeft. Op het dakterras is het heerlijk toeven als de zon ondergaat en je hem in de ruime tuin aan het water en op het zuidwesten niet meer kunt vangen. Vanaf hier heb je ook vrij uitzicht op de Vliet en de groene omgeving, en zie je de kerk van Delft. Doordat deze ietwat verborgen wijk van zestien nieuwbouwwoningen destijds aan een doodlopende straat is gebouwd, komt hier alleen bestemmingsverkeer en dat is vooral voor kinderen ideaal. Ze kunnen veilig spelen op het pleintje en in de speeltuin. Verder heeft de woning een eigen achterom.”

Instapklaar
Erwin benadrukt dat bij de bouw van de woning meteen is gekozen voor goede materialen. Dit laat zich onder andere zien in keuken en badkamer, die er als nieuw uitzien. “Het maakt het eigenlijk instap klaar”, zo zegt hij. Tel daarbij op de zonnepanelen op het dak, waardoor de energie rekening terugloopt. Energielabel A, gratis parkeren en ruimte voor twee auto’s op de eigen oprit. Een ruime garage op veertig meter van het huis en een berging in de achtertuin. Een aparte ruimte op de tweede verdieping voor wasmachine, droger en koelvries combinatie. Scholen, uitvalswegen en sportclubs in de buurt. En een gezellige buurt met een mix van bewoners (stellen zonder kinderen, jonge gezinnen en starters), waarbij de deur niet plat gelopen wordt bij elkaar, maar men voor elkaar klaarstaat als het nodig is. Activiteiten als de jaarlijkse BBQ, de straatborrel en de optocht met Sint Maarten worden hierbij niet geschuwd.

“Je kunt hier door de rustige omgeving je eigen ding doen, maar zit niet ver van alle faciliteiten af. Het is gewoon ideaal wonen”, onderstreept Erwin .        

De Ruijt 70, Rijswijk
Vraagprijs is: 700.000 k.k.
Woonoppervlak is: 150m2
Van Daal Makelaardij
Herenstraat 75-A
2282 BR Rijswijk
070-2042288
www.vandaalleenders.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding